MENÜ

Erkan gitti kapı duruyor

Meslektaşımız Erkan Koyuncu'nun, Florya'daki kapıda sıkışarak can vermesinin ardından tam 1 yıl geçti. O kapı sivillere kapandı ama öylece duruyor. Büyük bir ihmalle hayatını kaybeden Koyuncu'nun adının yaşatılması için ise hiçbir adım atılmıyor.

Erkan gitti kapı duruyor

Tam bir yıl önce bugün... Galatasaray’ın sabah idmanını takip etmek için Florya’ya gelen Sabah Gazetesi Fotomuhabiri Erkan Koyuncu, demir kapının üzerine kapanmasıyla sıkışmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Peki o günden bugüne ne değişti. Bu soruyu Koyuncu’nun yaşadığı feci kazaya şahit olan Galatasaray muhabirleri yanıtladı.

Değişen bir şey yok

Daha dün gibi yaşanan facia. Erkan ağabeyimizin aramızdan ayrılışı bir sene oldu. Geçen bir yılda o an, o fotoğraf ve acı hiç gitmedi aklımdan. O anda onunla son kez göz göze geldiğimde ölüm demir kapı gibi kapandı Erkan ağabeyin üzerine. Bir yılda ne değişti? Erkan Koyuncu’nun adı Florya’da bir yerde ölümsüzleşmedi. O kapı duvar olmadı. Sadece insan trafiğine kapandı. Erkan ağabeyin ardından her Florya’ya gidişimde o kapıyı görmek hep acılarımızı tazeledi. ve o kapı orda oldukça da Florya’dan bu his eksik olmayacak benim için. Artık çok geç bazı şeyleri geri getirmek için ama Florya’da Erkan Koyuncu ismi bir şekilde yaşatılırsa eminim Erkan ağabeyimizin ruhu daha rahat edecektir.

Metin Karabaş - Fanatik

***

Şansa yaşıyoruz

Tam 1 yıl oldu onu kaybedeli ve aramızdan ayrılalı... Aileden gazeteciydi ve mesleği uğrunda yaşamını yitirdi. Bir basın şehidi o... Erkan ağabeyi büyük bir trajedi yaşayarak ihmalkarlık yüzünden kaybettik. Peki ne değişti? Hiçbir şey... Hatırlayın, aylar sonra kamuoyunu aydınlatmak için haber peşinde koşan Erkan ağabeyin arkadaşları, foto muhabirleri Milli takımın Kazakistan maçının ardından bir kulübün korumaları tarafından saldırıya uğrayıp darp edilmedi mi? Edildi... Kimlikleri belli miydi? Evet... Ne ceza verildi... Ceza mı? Aferin almadıkları kaldı! Şansa yaşıyoruz ve Allaha emanet yapıyoruz görevimizi bu ortamda... Bu ülkede kafalar, zihniyet değişmedikçe hiçbir şey değişmez.

Ali Naci Küçük - Hürriyet

***

Hâlâ saygı görmüyoruz!

Erkan ağabey seni kaybedeli bir sene oldu... Ama acın çok taze. Seni kaybetmek kadar seni ne kadar ucuz kaybettiğimizi de hatırlamak çok acı. Ama inanıyorum ki sen çok daha iyi bir yerdesin şu an. Sen gittikten sonra merak etme o hain kapı artık bir daha kullanılmadı. En azından siviller için. Senden sonra bizleri kapılarda eskisi gibi bekletmediler. Diğer kapıdan saatinde içeri aldılar. Ama maalesef değişen çok başka da bir şey olmadı. Halen antrenmanlar çok fazla açık değil, halen basın mensuplarına gerektiği kadar saygı gösterilmiyor.

Yalımcan Sarpyel - Vatan

Haberin Devamı
YORUM YAZ