MENÜ

Barış Hersek: Fenerbahçe için heyecanlıyım

Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Barış Hersek, FANATİK'e çok özel açıklamalarda bulundu.

Barış Hersek: Fenerbahçe için heyecanlıyım

Beşiktaş’ta 30 yıl sonra gelen şampiyonluklarda pay sahibi olan Barış Hersek, 28 yıl sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka’nın da tarih yazan kadrosunda yer aldı. Tecrübeli oyuncu için sırada Milli Takım ve Fenerbahçe Ülker’de başarılar kazanmak var.

'Şampiyonluk sürpriz değildi'

“Pınar Karşıyaka ile yaşadığımız şampiyonluk bana göre sürpriz değildi. Play-Off’a Banvit’i eleyerek başladık. Sonra ilk maçta Fenerbahçe Ülker’i deplasmanda yendik. Bu bize güç verdi ve devamını getirdik. Final serisinde Efes bizden daha kuvvetliydi belki ama, en iyi şekilde mücadele ederek şampiyonluğa ulaştık. Biz her maçı kazanacağımıza, dolayısıyla da şampiyon olacağımıza inanıyorduk. Maç maç, tur tur düşündük sonunda da şampiyonluk geldi. Beşiktaş’ta 4 kupa kazandım. Pınar Karşıyaka’da da 3 kupa kazandım. Hepsi de 28-30 yıl aradan sonra gelen kupa ve şampiyonluklardı. Dolayısıyla heyecanı, mutluluğu, anlamları herhangi bir şampiyonluktan daha fazlaydı”.

'Hazırlık maçları gösterge olacak'


“İki senedir gençleşen bir milli takımız. Geçen sene Dünya Kupası’nda çeyrek final oynadık. Bu sene Avrupa Şampiyonası’nda zor bir gruptayız. Umarım daha fazla sakatlık olmaz. Şampiyonaya kadar 10-12 maç yapacağız. Bu maçlar sonunda, neler yapabileceğimizi göreceğiz. Önümüzde çok uzun zaman yok. Bu 12 hazırlık maçı bence ciddi bir rakam. Bu maçlarda alacağımız sonuçlar, Avrupa Şampiyonası öncesi bir gösterge olacaktır”.

'Dixon durmak bilmiyor'

“Bobby Dixon’la iki yıldır beraber oynuyorum. Şimdi de milli takım ve Fenerbahçe’de beraber oynayacağım. Dixon tam bir lider. Ne zaman ne yapacağını çok iyi bilen bir oyuncu. Takıma çok hakim. Nerede sorumluluk alacağının farkında. Milli takıma da aynı katkıyı vereceğini düşünüyorum. Çok ciddi bir skorer. Atmaya başladı mı durmak bilmiyor”.

'Fenerbahçe için heyecanlıyım'

“Fenerbahçe’de oynayacağım için çok heyecanlıyım. Herkesin oynamak istediği bir kulüp. İnşallah başarılı olur ve takımıma katkı veririm. Her pozisyonda birden çok oyuncu var. Ben daha önce oynadığım kulüplerde de, milli takımda da elimden gelenin en iyisini yapıp, takımıma katkı vermek için çalıştım. Yine aynısını yapacağım”.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ