MENÜ

Gomez'i üzen Türk kim?

Rahatlığı babasıyla yaşadı. Annesinde ise otoriterliği gördü. Stuttgart'ta şampiyonluk yaşadığı Beck ile İstanbul'da yeni takımında buluştu. Eski dostuyla Almanya'daki gibi bu kez Kara Kartal için ortak bir kaderi paylaşmaya hazırlanıyor.

Gomez'i üzen Türk kim?

Onun da ailesinin kaderinde göç var. Bir Endülüs olan İspanyol baba Almanya’nın Kara Orman Bölgesi’ne ekmek parası için gider. İnşaat işçisi olarak çalışmaya başladığında genç bir delikanlıdır.. (Kendi evini kendi yapmasıyla Nobel’li şair Pablo Neruda’ya benzetiyorum onu. Neruda’da, Şili’de şu anda müze olan Isla Negra’daki evini tek başına inşa etmişti.) Evlenir bir disiplin abidesi Alman’la.. Oğulları olur.. Mario Gomez Garcia.. Babasının yanında rahatlığı annesinin yanında otoriteyi yaşadı.. Oğul Gomez baba tarafından gelen flamenko kıvraklığı ve anneden yansıyan Alman disipliniyle büyüdü ve bir futbol yıldızına dönüştü..



Şenol Güneş'in taşları yerine oturdu
HOENESS iÇiN BÜYÜK PROBLEMDİ

Mercedes markasının kenti Stuttgart’ta şampiyonluk yaşadığında takım arkadaşlarından biri Andreas Beck’ti.. O da Gomez’in babası gibi göçmen bir aileyle ta Sibirya’dan yollara düşüp gelmişti gurbet ellere.. Şimdi İstanbul’da Kara Kartal için buluşarak bir kez daha ortak bir kaderi paylaşacaklar..

Stuttgart’tan, Alman devi Bayern’e geçişiyle sancılı bir sürece girdi yıldızlığı.. Uli Hoeness’le polemikler yaşadı. Daha sonraları vergi kaçırmaktan hapse mahkum olan Hoeness, Gomez için “Büyük problem” dedi. Gomez ise “Takmıyorum. Futbol oynamaktan sadece zevk alıyorum” karşılığını verdi..


GUARDiOLA’YA OLAN ÖZEL İLGİ


Bayern’in başına Guardiola gelince gidip konuştu. “Oynama şansım nedir? Yoksa gideyim.” Hocası açık konuşunca üzüldü ama önüne baktı. Ayrıldı ve Fiorentina’ya gitti.. Daima, net olmasından dolayı Guardiola’ya hayran olduğunu söyledi medyaya..
Babası bir Endülüs.. Annesi Alman.. Bir ara Floransa’da oynadı.. Romantizm.. Disiplin.. Aydınlanma felsefesi.. Bu hazineye bir de Kartal bakışı eklenecek şimdi..


YEMEKÇi FUTBOL YILDIZI


Annesinin güzel yemekleriyle büyüdü. Annesinin maultaschen yemeği favorisi.. Bizim mantıya çok benziyor.. Boğazına düşkün.. Kendisi de mutfakta başarılı.. Hatta sofraya olan düşkünlüğünü yatırıma bile dönüştürmüş.. Stadthaus Backnang isimli eski Alman geleneksel konağını alıp restore ettiren Gomez, burayı bir restauranta çevirir. Kendi yerindeki favori yemeği Zwiebelrostbraten.. Türk mutfağıyla tanıştıktan sonra Gomez’i yeni yatırımlar bekliyor sanki..

MEHMET SCHOLL’E ÇOK KIRILDI


Alman Milli Takımı’nda yeri geldi boş kaleye her yıldız gibi gol atamadığı oldu.. Alman taraftarlarla karşı karşıya geldi. Yuhalandı.. Çok üzüldü ve kimi zaman acaba İspanya pasaportumu, Alman pasaportuna tercih etmeseydim mi diye aklından geçirmedi değil. Belki İspanyolar bu kadar acımasız olmazdı diye düşündü..

Ama en büyük üzüntüyü Mehmet Scholl’ün sözleri karşısında yaşadı.

2012 Avrupa Şampiyonası’nda gruptaki ilk maçta kötü oyunuyla eleştiri oklarına hedef olmuştu. En büyük eleştiri de oynadığı takım bayern münih’in altyapı hocası Mehmet Scholl’den geldi. Scholl’ün eleştirileri milli takım kampına bomba gibi düştü. Efsanevi Alman Beckenbeuer bu eleştirilere sert tepki gösterdi. Ama Gomez’in aklı turnuva boyunca bu eleştiride kaldı. Scholl’den gelen tenkitleri “Bütün eleştiriler bir yana, aynı takımda ekmek yediğimiz Scholl’dan gelenlerini asla unutmayacağım” sözleriyle anlattı..

AŞKIN RENKLERİ


Aykırı bir adam. Sözünü esirgemez. Futbolcular çok kötü ve hep aynı giyiniyor diyerek meslektaşlarına taş atar. En çok siyah beyaz ve gri renklerini sevmesi de son transferindeki isabetle ilgili..

BABA R.MADRİD O iSE BARÇALIYDI



Genelde babasıyla arası çok iyi olan Gomez bir konuda derin ayrılık yaşadı onunla.. Baba real madrid taraftarıydı. Hem de çılgınca. Gomez ise hiç aldırış etmeden tutkuyla “Barçalıyım” diyordu. Bizdeki “Fenerbahçeli” bir babanın “Galatasaray” diye tutturan oğlu aklıma geliyor..


ROMARIO HAYRANI


Gomez, 1.89’luk boyuyla bir dev. Çocukluğundan beri kendisine örnek aldığı isim ise Romario. 1.68’lik pır pır oğlan.. Stil hiçbir zaman aynı olmadı ama Romario’nun rahatlık ve umursamaz tavrı Gomez’de var sanki.. Bu arada Gomez’in tek geçtiği dünya yıldızı Messi.

EN BÜYÜK HAYRANI ARSENE WENGER


Alman Panzerini çok eleştiriyorlar ama onu Arsen Wenger yere göğe sığdıramıyor. “Tam bir bitirici” dediği Gomez’le çok çalışmak isteyen Wenger bir türlü bu isteğinin gerçekleşmemesinden hala söz eder..

(Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ