MENÜ

Van Persie: Gurur duydum

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü golcüsü Robin van Persie, FBTV'de açıklamalar yaptı.

Van Persie: Gurur duydum

Fenerbahçe ve Türk futbol tarihinin en önemli transferlerinden biri olan Robin van Persie, FBTV'de Türkiye'deki ilk günlerini anlattı. Hollandalı süperstar, kendisi ve ailesinin kısa sürede gördükleri ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Robin van Persie'nin açıklamalarının en önemli kısımları şöyle;

- Yeni bir ülkede ilk haftalar zordur. O zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyorum. Yepyeni bir maceraya atılmış durumdayım ama ben bu macerayı çok sevdim. Herkes bize yardımcı olmaya çalışıyor. Taraftar da çok ilgili. Ben zaten taraftarla iç içe olmayı seviyorum.

- Her değişimde olduğu gibi, neler yaşayacağınızı önceden tahmin edemezsiniz. Yeniliklere açık olmalısınız. Akışına bırakmalısınız. Şu ana kadar burada yaşadıklarımdan çok mutluyum. Bana gösterilen ilgiden ve muameleden çok memnunum. Eşim ve iki çocuğum var. Ailemle buraya geldim ve hepimiz çok mutluyuz.

'Gurur duydum!'

- Shakhtar Donetsk maçında oyuna girerken gurur yaşadığımı söyleyebilirim. İlk dakikadan itibaren sabırsızdım. İlk maçımı bekliyordum. Böylesi bir taraftarın önüne çıktığım için çok gurur duydum. Maçta da harika bir atmosfer oluşturdular.

- Hiçbir zaman tatmin olmam. Yapım bu şekilde. Bence kendini geliştirip, ileriye doğru gitmek de bu şekilde olur. Zaten bir şeyden tatmin olduğunuzda aşağıya doğru düşmeye başlamışsınızdır. Benim hedeflerim net. Tutkumu göstermek istiyorum. Bu kulübe bu taraftara her şeyimi vermek istiyorum. Ama futbol bildiğiniz gibi bir takım oyunu. Bir kişiyle her şey değişmez.

'1 yıl kalabilirim'

- Taraftar, teknik heyet, futbolcular hep birlikte başarı elde edeceğiz. İleride ne olur bilemem. 50 gol, 100 gol atabilirim. Ama tek bir söz verebilirim, her şeyimi vereceğim. Hepimiz maksimumuzu vereceğiz. Önümüzdeki sezonlar için vaadeceğimiz şeyler bunlar. 3 yıllık bir sözleşmeye imza attım ama neler olabileceğini bilemezsiniz. 1 yıl da kalabilirim, 4 yıl da kalabilirim, 2 yıl da kalabilirim.

- 10 gol attığım da oldu, daha fazla gol attığım da oldu. Ne kadar atacağımı göreceğiz. Benim için '20 gol üzerinde hedef koymak' doğru değil. Biz burada bireysel hedeflerden uzağız. Şampiyonlar Ligi hedefimiz de var.

Gençlik yıllarını anlattı

- Ailem bana iyi bir yol gösterici oldu. Ailem sanatçı olduğu için çok paraları yoktu. Ama durumları iyiydi. En azından özgürdüm, en azından istediklerimi yapabilecekleri kadar maddi durumları vardı. Sorunlara, ne olursa olsun çözüm bulmayı bulurdum.

- Arsenal'de oynadığımda çok iyi bir dönem geçiriyordum. 3-5 ay performansım çok iyiydi. Sonra sakatlandım. Ardından mental ve fiziksel olarak yenilenmem gerekiyordu. Bu dönemde zorluklarla baş edebilmeyi öğrendim. Evet çok harika anlar yaşayacaksınız hayatınız boyunca ama çok zor anlarınız da olacak.




SAYFAYI SÜREKLİ YENİLEYİNİZ

Haberin Devamı
YORUM YAZ