MENÜ

Trabzonspor'da Onur krizinin faturası büyüyor

Rabotnicki takımına 1-0 yenilen Trabzonspor'a yerel basından ağır eleştiriler geldi.

Trabzonspor'da Onur krizinin faturası büyüyor

UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Makedonya'nın Rabotnicki takımına 1-0 yenilen Trabzonspor'a yerel basından ağır eleştiriler geldi. Özellikle Onur Recep Kıvrak krizini yönetememekle suçladıkları Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Sportif Direktör Süleyman Hurma ve Teknik Direktör Şota Arveladze'ye yüklenen yerel basın, "Ağlanacak halimize gülün beyler" ifadelerine yer verdi.

Trabzonspor, umutlu başladığı sezonun daha başlarında yaşadığı krizi aşmaya çalışıyor. Makedonya'ya geldiği Salı günü akşam yapılan antrenmana çıkmayan ve Türkiye'ye dönen Onur Kıvrak'ın ardından sportif direktör Süleyman Hurma'nın da bir gün süren istifasıyla sarsılan bordo mavililer, son darbeyi dün akşam Rabotnicki karşısında sahadan 1-0 mağlup ayrılarak yedi. Gol yollarında hiçbir varlık gösteremeyen, kendisinden neredeyse 25 kat daha az maliyetli bir takıma mağlup olan bordo mavililer, tur umudunu Avni Aker'e taşımış olsa da ağır eleştiriler almaktan kurtulamadı.

Hedefte 3 isim


Trabzonspor'da son 3 gündür yaşanan Onur krizini yönetememekle suçlanan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, sportif direktör Süleyman Hurma ve teknik direktör Şota Arveladze, eleştirilerin odağındaki isimler oldu. Takımın Onur krizi nedeniyle maça konsantre olamadığını vurgulayan yerel gazeteler, sert ifadelerle eleştirilerini yöneltti. Şota Arveladze ve Süleyman Hurma'nın maç öncesi yedek kulübesinde gülerken çekilen fotoğrafını yayınlayan Karadeniz Gazetesi, "Ağlanacak halimize gülün beyler gülün" manşetini atarak, "Kritik maç öncesi patlak veren Onur krizini yönetemediler, takımı demoralize ettiler. Bir ihtiras uğruna, kaptanlarının fotoğraflarını paylaşan futbolcuları yedek kulübesine mahkum ettiler. Adı sanı duyulmayan Rabotnicki'ye boyun eğdiler'' ifadesini kullandı. İlkhaber Gazetesi, ''Krizin faturası ağır oldu. Kriz Avrupa'da hayal kırıklığına neden oldu" dedi.

'El birliğiyle rezalet'

Kuzey Ekspres Gazetesi, ''El birliğiyle rezalet'' manşetinin spotlarında, ''Var mı utanacak olan. Kaptanın kadro dışı kalması, sportif direktörün istifasından iki saatte vazgeçmesi ve sonunda 4.5 milyon Euroluk takıma boyun eğmek" sözlerine yer verdi. Taka Gazetesi, ''Kimyamız bozuldu. 3 gündür maça değil Onur krizine odaklanan Trabzonspor, sahada yürüdü" derken, Son Nokta Gazetesi, ''Bu kafalarla bu kadar. Onur kriziyle sahaya çıkan Trabzonspor oynadığı futbolla da kriz yaşadı", Günebakış Gazetesi ise, "Onur krizi Trabzon'a pahalıya patladı. Kale düştü. Futbol adına sahada hiçbir şey ortaya koymayan bordo mavililer, tur umudunu Avni Aker'e bıraktı'' ifadeleriyle maçı okuyucularına duyurdu.

Cardozo yine kayıplarda

Trabzonspor'un en büyük gol umudu Oscar Cardozo, Avrupa maçlarındaki suskunluğunu Rabotnicki karşısında da sürdürdü. Geçen sezon görev aldığı 10 UEFA Kupası ön eleme, grup ve 2'nci tur maçında sadece 1 gol atabilen Cardozo, Rabotnicki karşısında da bekleneni veremedi ve gol yollarında etkili olamadı. Sakatlığını tam olarak atlatmasına rağmen maç kondisyonu konusunda sorun yaşayan Cardozo'nun, partneri olarak görev yapan Waris'le uyum içinde olmaması da dikkat çekti. Avrupa'daki son golünü 21 Eğustos 2014'te Avni Aker'de oynanan UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme maçında Rostov'a karşı atan Cardozo, bu tarihten sonra oynanan 10 Avrupa maçında golle buluşamadı. Cardozo'nun formsuzluğunun Trabzonspor'da forvet arayışlarını hızlandıracağı belirtildi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ