MENÜ

Trabzonspor'da hayal kırıklığı

Yeni sezonda 3 kulvarda mücadele edecek olan Trabzonspor'un kombineleri satışa çıktı ama beklenen ilgi yok. Avni Aker'e 'veda' sezonundaki bu ilgisizlik hayal kırıklığı yarattı. Yönetim, “Bu takım bizim değil, kentin” diyerek tepkisini dile getirdi

Trabzonspor'da hayal kırıklığı

Onur Kıvrak-Süleyman Hurma kriziyle çalkalanan Trabzonspor yönetimi, bir taraftan da yeni gelir kaynakları yaratmaya ve transferleri kısa sürede bitirmeye çalışıyor. Mbia ve Cavanda takviyeleriyle birlikte atılım yapan Bordo-Mavili kurmayların, diğer planlarından birisi de kombine kart satışları ve TS Store’lardan gelecek olan parayla, transfer bütçesini artırmaktı.

Fakat senaryo çok farklı işlemeye başladı. Hüseyin Avni Aker Stadı’nın son sezonu olması nedeniyle ortalama 15 bin kart satışı hedefiyle yola çıkan yöneticilerin, 22 Temmuz’dan itibaren piyasaya sunulan kartların satış rakamlarını görmesinin ardından şok yaşadıkları öğrenildi. Bordo-Mavilil taraftarlar tarafından 1 hafta içerisinde ortalama 250 adet kombine kartın alındığı öğrenildi.

Projeler üretiliyor

Hurma-Onur sorununun tamamen çözülmesinin ardından, idarecilerin bu konuya da el atarak, taraftarları stada çekecek projelerin hayata geçirilmesi için çalışacağı öğrenildi. Önümüzdeki sezondan itibaren Akyazı Stadı’na geçecek olan Trabzonspor’da yetkililerin, kart satışlarının artması için yeni stratejilerini ortaya koyarak en azından 5 bin barajını geçmek istedikleri gelen haberler arasında.

Formalar da satılmıyor

Taraftarların bir diğer tepki konusu ise 2015-16’da giyilecek olan formaların tasarımları... Üretici firmanın geçtiğimiz sezonki Ofspor’un formasının kopyasına Trabzonspor logosunu yerleştirmiş olması da satışları çok etkiledi. Hem kombine hem de forma satışlarından beklenen yanıtı alamayan yönetim, yeni sezon öncesi büyük bir gelir kapısını da ardına kadar kapatmış oldu.

Rakipler kapış kapış satıyor

Trabzonspor’un şampiyonluk yolundaki rakipleri Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın kart satışları Trabzonspor’u katlıyor. Fenerbahçe 35 bini geçerken, Beşiktaş’ın açılmamış stadı olmasına rağmen 14 bin civarında kombine kart sattığı belirtildi. Galatasaray kanadında ise kart satışlarına dair resmi bir açıklama bulunmuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ