MENÜ

Özgür ruh Diego Ribas!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Brezilyalı yıldız Diego Ribas'ı saha içinde serbest bıraktı, böylece performansını ikiye katladı.

Özgür ruh Diego Ribas!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Brezilyalı yıldız Diego Ribas'ı saha içinde serbest bıraktı, böylece performansını ikiye katladı.

Portekizli hoca, Sambacı’ya her ne kadar maça sol kanatta başlasa da istediği alanda rahatlıkla oynayabileceğini iletti, herhangi bir zorunluluk getirmedi. Bu özgürlük Brezilyalı oyuncunun yeteneklerini rahat göstermesini sağlarken, özgüvenini de biraz daha yukarı çekti.

Geçen sezonki hayal kırıklığının ardından Teknik Direktör Vitor Pereira ile büyük bir çıkış yakalayan Fenerbahçe’nin 10 numarası Diego Ribas’ın performansı herkesi mutlu etti.

Ayrılığın eşiğine kadar gelen Brezilyalı futbolcudaki temel değişimin sebebinin ise kendisine tanınan “özgürlük” olduğu ortaya çıktı. Pereira, Diego’yu saha içinde serbest bırakarak, verimliliğini iki kat arttırdı. Her ne kadar maça sol kanatta başlasa da Brezilyalı oyuncu sık sık yer değiştiriyor, sahanın farklı bölümlerinde görülebiliyor. Sarı-lacivertli ekibin Portekizli hocasının Diego’ya istediği alanda rahatlıkla oynayabileceğini ilettiği, durması gereken yer konusunda herhangi bir zorunluluk getirmediği kaydedildi. Bu özgürlük Brezilyalı oyuncunun yeteneklerini daha rahat göstermesini sağlarken, özgüvenini de yukarı çekti.

KADRO YAPISI


Diğer bir detay ise değişen kadro yapısı. Sambacı’nın geçen sezonki en büyük sıkıntısı pas alışverişi yapacak oyuncu sayısının azlığıydı. Fernandao ve Nani’nin gelişi ile Fenerbahçe’nin topu tutan bir takım haline bürünmesi, Diego’nun oyun stiline biraz daha uydu. Brezilyalı yıldız başarılı olduğu dönemlerdeki pas trafiğini bu sefer Fenerbahçe’de de yapmaya başladı. Geçen sezonki eleştiriler, kulüple yaşadığı bazı idari problemler de Diego’yu fazlasıyla üzmüştü. Aslında sezon başı takımdan ayrılması bile gündemdeydi. Ancak kendini kulübe ve taraftara ispat çabası ve hırsı Brezilyalı futbolcunun çıkışında etkili oldu.

5 GOL

Fenerbahçe ile geçen sezon 30 maçta forma giyen ve 5 gol atarak yetersiz bir performans sergilediği yorumları yapılan Breziliyalı futbolcu, bu sezon işlerin farklı olacağının sinyalini veriyor. Hazırlık maçlarının en çok öne çıkan isimlerinden olan Diego Marsilya’ya attığı frikik golüyle taraftarı heyecanlandırmıştı.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ