MENÜ

Fenerbahçe'de NBA heyecanı

Bir NBA takımını yenen ilk Türk ekibi olan Fenerbahçe'de yine aynı heyecan yaşanıyor. 'Euroleague Basketball World Tour' kapsamında B.Celtics, Oklahoma City, San Antonio Spurs gibi takımlarla karşılaşan Sarı-Lacivertliler, bu defa ABD'ye gidiyor.

Fenerbahçe'de NBA heyecanı

‘Euroleague Basketball World Tour’da daha önce 2012’de Boston Celtics’i Ülker Sports Arena’da 97-91 mağlup ederek bir NBA takımını yenmeyi başaran ilk Türk takımı olan Fenerbahçe, 2013’te Oklahoma City Thunder, geçtiğimiz sezon da San Antonio Spurs’le karşı karşıya gelmişti.

Sarı-Lacivertliler, işte bu organizasyon kapsamında bu kez de ABD’de sahne alacak. Yeni sezon öncesi, programı belirlenen World Tour’da Kanarya 5 Ekim’de Barclays Center’da Brooklyn Nets’le, 9 Ekim’de de Chesapeake Energy Arena’da yıldız isim Kevin Durant’ın ekibi Oklahoma City Thunder’la karşılaşacak. Bu maçlar Sarı-Lacivertliler’in ABD’de oynayacağı ilk mücadeleler olarak da tarihe geçecek. Fenerbahçe’nin maç yapacağı Brooklyn Nets ekibinde, daha önce üç sezon boyunca Sarı-Lacivertli formayı giyen Bojan Bogdanovic de yer alıyor.

‘İyi ev sahipliği yapmıştı’

Brooklyn Nets Genel Menaceri Billy King ise “Fenerbahçe’yi ağırlayacak olmaktan dolayı mutluyuz. Bu maç, aynı zamanda Bojan Bogdanovic için de eski takımı ile bir araya gelebilme fırsatı olacak” derken Oklahoma City Thunder Başkan Yardımcısı ve Genel Menaceri Sam Presti ise “Fenerbahçe, iki yıl önceki İstanbul ziyaretimizde bize oldukça iyi bir ev sahipliği yapmıştı. Şimdi onların bizi ziyaretiyle, bizi biz yapan değerler ve misafirperverliğimizi gösterebilmek için müthiş bir fırsat yakalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kalinic olmazsa Rivers

Avrupa Ligi’nde şampiyonluk yolunda önemli isimleri kadrosuna dahil eden ve son olarak pota altını Ekpe Udoh’la güçlendiren Fenerbahçe Ülker, 3 numara pozisyonu için Sırp oyuncu Nikola Kalinic’in peşini bırakmıyor. 2017’ye kadar Kızılyıldız’la sözleşmesi bulunan Kalinic’in bonservisi konusunda anlaşmaya çalışan Sarı-Lacivertliler, aksi bir durum halinde, transfer rotasını Real Madrid’le yollarını ayıran KC Rivers’a yönlendirecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ