MENÜ

Brezilya Federasyonu'ndan Fred ve doping açıklaması!

Brezilya Futbol Federasyonu Sağlık Departmanı, Fred'in doping soruşturması hakkında bir açıklama yaptı.

Brezilya Federasyonu'ndan Fred ve doping açıklaması!

Fenerbahçe ile Shakhtar arasında oynanan ön eleme maçında doping kullandığı iddia edilen Fred'i maçta oynaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Brezilyalı futbolcunun Copa America'da doping testine tabi tutuldupu ve ilk numunesinin pozitif olduğu açıklanmıştı.

Shakhtar ekibi de buna rağmen Fenerbahçe maçında Fred'i oynatmayı tercih etmişti. Fenerbahçe yönetimi ise oynanan karşılaşma sonrası olayı UEFA'ya taşımış ve olumlu geri dönüş almıştı. 2. numunesinden de pozitif sonuç çıkması sonucunda hem Shakhtar'a hem de oyuncuya ceza gelebileceğini Fenerbahçe maçı öncesi UEFA yetkilileri Ukrayna ekibine iletti.

İlaç listede yoktu

Brezilya Futbol Federasyonu'ndan ise konuyla ilgili olarak flaş bir açıklama geldi. Fred'in kullandığı ilacın Copa America öncesi listede bulunmadığı ve sonradan eklenmiş olabileceğini yazdı.

İşte o açıklama:

1- 2 ay öncesinde Şili'de düzenlenen Copa America organizatörlerine turnuva sırasında kullanılacak tüm ilaçların listesi 2 Nisan 2015 tarihi itibariyle gönderilmiştir.

2-CONMEBOL kaynaklarına göre Fred'in kanında bulunduğu öne sürülen 'Hidroklorotiyazid' maddesinin federasyonumuz tarafından bildirilen hiçbir ilaçta bulunmadığı raporlarla sabittir.

3- İhtiyaç duyulması halinde Fred ile ilgili olan ve diğer tüm evraklar soruşturmanın şeffaflığı açısında federasyonumuz tarafından kullanıma açılabilir.

4- Bu durumda oyuncumuz Fred ile aynı düşüncede olduğumuzun altını çizer ve belirtmekte fayda görüyoruz.


Fred'den konu ile ilgili açıklama

Fred daha sonradan yaptığı açıklamada "Herhangi bir yasaklı madde kullanmadım. Masumiyetime inanıyorum. Ve bu masumiyetim yetkili merciiler önünde de kanıtlanacaktır. Benim futbolda temiz bir sicilim var." diyerek kendini savundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ