MENÜ

Trabzon'da film gibi 24 saat

Taraftarların sert tepkileri üzerine Hurma istifa etti, Onur Kıvrak'ın ardından o da kamptan ayrılarak Türkiye'ye geldi. Şota, “Ben de bırakıyorum” dedi. Krize noktayı Başkan Hacıosmanoğlu koydu, Hurma'nın arkasında durma kararı aldı, sportif direktör gece Makedonya'ya döndü, bugün de takımın başında sahada.

Trabzon'da film gibi 24 saat

Trabzon’da patlak veren, dışarıdan bakınca ‘sürpriz’ ama çok da olağandışı bulmadığımız gelişmeler, sinyallerini çok önceden vermeye başlamıştı. Yönetimin tercihini sportif direktörden yana kullanmasıyla durulan krizin satır aralarında yaşananlar ve 24 saate sığan neredeyse 1 sezonluk gündemi toparlamakta fayda var.

‘Genel kaptan’ gibi

Onur Kıvrak taraftarın çok sevdiği, sakatlığı döneminde bile takımla beraber olan, sorumluluk alan bir kaptan. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu dışındaki yöneticilerin takım üzerinde gerekli otoriteyi sağlayamamasından da kaynaklanan boşlukta Onur Kıvrak futboldan da uzak kaldığı için adeta bir genel kaptan gibi davrandı. Önceleri sempatik bile gelen tavırlar, Süleyman Hurma ile başlayan yeni dönem ile birlikte kırmızı çizgilerin ihlaline dönüştü.

‘Tek ego Trabzonspor’

Onur’un özellikle yabancı oyuncular ile yaşadığı iletişim problemleri, çeşitli organizasyonlarda yine eskiye dönük tavırlarını sürdürmesi üzerine Hurma kendisini defalarca uyardı. Başarılı kalecinin son kamp döneminde ise gerilimin dozunu artıran ve sürekli negatif olan ruh hali Süleyman Hurma’nın dikkatinden kaçmadı. Hurma, kaptanını uyardı ama son derece ters karşılıklar aldı. Makedonya’da ise ipler koptu. Süleyman Hurma’nın, “Burası Trabzonspor. Burada herkes kendi işini yapacak. Trabzonspor kabul edebileceğim tek egodur. Kimsenin kimseden bir farkı yok. Tavırlarınla arkadaşlarını üzüyor, beni zor durumda bırakıyor, kurumsallığa zarar veriyorsun” sözlerinin ardından rest çeken milli kaleci, kampı terk etti.

Başkanı çıldırtan gidiş

Kaptanın kadro dışı kalması sosyal medyada inanılmaz hızla yayıldı, hatta Hurma’nın kişisel telefon numaraları bile paylaşıldı. Onur’u İstanbul’da taraftarlar karşılarken, Süleyman Hurma’ya da tepki çığ gibi büyüdü. O gece Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Onur’un bu ters ve uzlaşmadan uzak tavrına inanılmaz derecede kızarken, Hurma ise düşünmek istediğini belirtti. Ve sabah Hurma’nın ilk işi istifa kararı almak oldu. “Buraya bu kadar küfür yemeye, kimseyi üzmeye gelmedim. İstenmiyorsak gideriz” diyen sportif direktör Türkiye’ye döndü.

Şota da bıraktı ama...

Hurma’nın gidişiyle beraber teknik direktör Şota’nın da ayrılık iddiaları su yüzüne çıktı. Gürcü teknik adam, Hurma’ya, “Biz buraya beraber geldik. Anlattığın rahatsızlıklar senin gitmenle çözülmeyeceğine göre benim de burada olmamın bir anlamı kalmaz. Bırakıyorum” dedi. Şota, Süleyman Hurma’nın, “Takımın maçı var. Böyle bir karar sana yakışmaz. Maçına çık, eğer hâlâ aynı fikirdeysen sonra bunu başkan ile konuşursun” sözleriyle ikna oldu.

Kısa sürdü, ikna oldu

Üst üste yaşanan bu hareketliliklerin ardından Trabzonspor’da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu kritik tercihini yaptı ve telefona sarılıp sportif direktör Süleyman Hurma’yı aradı. Ona, kararlarının arkasında durma sözü verdi ve tekrar kampa davet etti. Bu görüşmede ikna olan Hurma da saatler sonra tekrar uçağa bindi ve soluğu Makedonya’da aldı. Karadeniz ekibinde sportif direktör Hurma’nın bugün takımın başında olacağı bildirildi.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ