MENÜ

Shakhtar Donetsk hiç memnun değil

Ukrayna ekibi, Şükrü Saracoğlu'ndan 0-0'lık skorla dönmekten hiç memnun değil. Shakhtar Donetsk'in yıldızları, “İlk yarıda çok gol kaçırdık. Galibiyeti hak etmiştik” diyerek şanssızlıktan yakındı. Shakhtar'ın ilk yarıdaki etkili futbolu, basında da geniş yankı uyandırdı. Segodnya Gazetesi, “Futbolda boks kuralları uygulansa, ilk yarıda hakemlerin kararıyla galip gelirdik” diye yazdı.

Shakhtar Donetsk hiç memnun değil

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Shakhtar Donetsk ile golsüz berabere kalmıştı. Mircea Lucescu’nun öğrencileri, zorlu deplasmandan beraberlikle dönmelerine rağmen bu skordan hiç memnun değil.

Takımın kaptanı Darijo Srna yaptığı açıklamada, “Sonuç bizi mutlu etmedi. Kazanmak istedik ve zaferi hak ettik. Bence Fenerbahçe bu skora bizden daha fazla sevinmeli. Birçok şans yakaladık ama golü atamadık. Fenerbahçe kalecisi çok iyi bir performans sergiledi” diye konuştu.

‘Ofsayta düştüm sandım’

Shakhtar’ın yıldızı olan ve önemli fırsatları harcayan Alex Teixeira, gol yollarında başarısız olduklarını söyledi. Brezilyalı futbolcu, “Şanssızdık. İlk yarıda çok iyi bir fırsat yakaladım. Ancak pozisyonun ilk anda ofsayt olduğunu düşündüğüm için çabuk reaksiyon gösteremedim. Bugün hocamızın doğum günü ama ona hediyesini biraz geç vereceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Gol yememek önemli’

Ukrayna ekibinin savunma oyuncusu Ivan Ordets ise gol yemeden maçı tamamlamanın önemli olduğunu belirtti ve arkadaşları gibi, ilk yarıda kaçırdıkları pozisyonlarda şanssız olduklarını dile getirdi. Takımın bir diğer Brezilyalısı Marlos ise kazanmaya yaklaştıklarını ancak 0-0’ın da iyi bir sonuç olduğunu belirtti.

Basın ne yazdı?

Segodnya Gazetesi: Shakhtar, stattaki çılgın baskıya rağmen kalesine yaslanmadı. Topu çok iyi kontrol edip, Volkan Demirel’in kalesinde ciddi tehlikeler yarattı. Eğer futbolda boks kuralları geçerli olsaydı, Shakhtar maçın ilk yarısında hakemlerin ortak kararıyla galip gelirdi.

UNIAN (Devlet ajansı): Maç, Shakhtar Donetsk’in büyük avantajı ile başladı ancak ilk 30 dakikada girdikleri çok sayıda tehlikeli gol pozisyonunu değerlediremediler. Ardından Fenerbahçe yavaş yavaş oyunu dengeledi. İkinci yarıda ev sahibi ekip daha çok atağa girdi. Ancak Fenerbahçe de elde ettiği şanslardan yararlanamadı.

Football.sport.ua (İnternet sitesi): Fenerbahçe, temsilcimize karşı oyuna çok saygılı başladı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, takımdaki tüm yıldız isimlere rağmen, oyuncularının maçın başında tüm güçleriyle hücuma geçmeye hazır olmadıklarını anlamamış olamazdı. Bunun sonucunda Shakhtar, topu kontrol etmek için yeteri kadar alan buldu.

Ua-football.com: Ukraynalı internet sitesi mücadeleyi okuyucularına “Kanarya kafesi” başlığıyla duyurdu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ