MENÜ

Mircea Lucescu bildiğimiz gibi...

Türkiye'den 11 yıl önce ayrılan Lucescu, sempatik tavırlarıyla dikkat çekti. Basın toplantısına ise Galatasaray ve Beşiktaş'tayken alıştığımız ilginç cevaplarıyla damga vurdu.

Mircea Lucescu  bildiğimiz gibi...

Mircea Lucescu... Türkiye’den 11 yıl önce ayrıldı. Ancak 4 büyüklerden biri ne zaman teknik direktörsüz kalsa ilk onun adı yazıldı.

Rumen çalıştırıcı, yıllar sonra ilk kez resmi maç için ülkemize döndü. Havalimanına iner inmez alıştığımız sempatik tavırlarıyla gönülleri fethetti. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında sorulara verdiği sıra dışı cevaplarla dikkat çekti. Ukraynalı bir gazetecinin sorduğu, “Azevedo neden sahada yoktu?” sorusuna Luce’nin verdiği, “Çünkü Shevchuk sahadaydı!” yanıtı gülüşmelere neden oldu.

‘Rakip hakkında konuşmam’

Fenerbahçe ile ilgili bir değerlendirme yapması istendiğinde ise, “Ben rakibi konuşmam. Sadece kendi takımımı değerlendirebilirim. Fenerbahçe ile ilgili söyleyeceğim tek şey güçlü bir rakip oldukları” dedi. Luce, 0-0’lık skorla ilgili olarak ise, “İki takım için de tehlikeli bir skor. Maçın ilk yarısında biz oyunu domine ettik. İkinci yarıda rakibimiz atak yaptı.

Fenerbahçe’nin önümüzdeki hafta, bu maçtan çok daha hazır bir şekilde sahaya çıkacağına eminim. Ayrıca her zaman böylesi dolu tribünler önünde olmaktan mutluluk duyuyorum. Taraftarların maçtan sonraki alkışları da beni çok etkiledi” ifadelerini kullandı.

50 bin taraftarın önünde kutlamak isterdim

Shakhtar Donetsk’in sahibi Rinath Akhmetov, dün 70. doğum gününü kutlayan Mircea Lucescu için kulübün internet sitesinden kutlama mesajı yayınladı. Akhmetov bu mesajında Rumen tekik adama övgüler yağdırdı: Mircea, dürüst olmak gerekirse senin için çok farklı bir kutlama yapmayı umuyordum. Doğum gününü stadımız Donbass Arena’da 50 bin taraftarla birlikte kutlayıp sana teşekkür etmek isterdim. UEFA Kupası için, 8 lig şampiyonluğu için, 5 Ukrayna Kupası için ve 7 Ukrayna Süper Kupası için sana teşekkür ederim. Avrupa’daki saygınlığımız için sana teşekkür ederim. Eğer benden seninle ilgili bir şeyler söylememi isterlerse, benim büyük bir arkadaşım olduğunu söylerim. Zor zamanlarda kendini Shakhtar’a adayan kalbi büyük bir adam... Doğum gününde sana büyük mutluluklar diliyorum ve en kısa zamanda Donbass Arena’ya dönmemizi umuyorum. İyi ki doğdun...”

‘Onun başarı sırrı coşkusu ve motivasyonu’

Shakhtar’ın CEO’su Sergei Palkin de Mircea Lucescu için doğum günü mesajı yayınladı. Palkin, mesajında tecrübeli teknik adam için, “11 yıldır birlikte omuz omuza çalışıyoruz. Her zaman insanlarla kurduğu ilişkiden ve takımı yönetme biçiminden etkilendim. Her yerde ve her zaman kazanma isteği, coşkusu ve motivasyonu başarısının en büyük sırrı. Mister (Lucescu), sen benim öğretmenimsin. Senin de dediğin gibi her zaman ilerlemeli ve gelişmeliyiz. İyi ki doğdun. Sana sağlık, başarı, huzur ve tabii ki Shakhtar’la nice zaferler diliyorum” diye yazdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ