MENÜ

İkinci kapışma Arena Lviv'de

Shakhtar Donetsk, Ukrayna'daki iç savaş nedeniyle maçlarını kendi sahası olan 52 bin 187 kişilik Donbass Arena'da değil, ülkenin en batısındaki şehir olan Lviv'de oynuyor.

İkinci kapışma  Arena Lviv'de

Shakhtar’ın buradaki ‘mecburi evi’ olan Arena Lviv, 34 bin 915 kişilik bir stat. 2012’de Ukrayna, Polonya ile birlikte Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştı. Arena Lviv de bu turnuva için 2008 yılında inşa edilmeye başlandı ve 3 senede yapımı tamamlandı.

Stadın maliyeti 211 milyon Euro’yu (633 milyon TL) buldu. 2011-12 sezonunda Karpaty Lviv, iç saha maçlarını burada oynasa da bu sezonun ardından yüksek maliyet nedeniyle Ukraina Stadı’na geri döndü. Arena Lviv, 2014’ten beri Shakhtar’a ev sahipliği yapıyor.

Shakhtar, Lviv’de kalmayacak

Ukrayna ekibi, Fenerbahçe maçının ardından ligin 3. haftasında karşılaşacağı Hoverla Uzhhorod mücadelesi için programını belirledi. Shakhtar Donetsk, cumartesi günü Arena Lviv’de Hoverla’yı ağırlayacak. Ardından çarşamba günü yine aynı statta Fenerbahçe’yi konuk edecek.

Normalde Kiev’de kalan Turuncu-Siyahlılar’ın, lig maçının ardından Lviv’de konaklaması bekleniyordu. Ancak Shakhtar kafilesi, Hoverla mücadelesinin hemen ardından Kiev’e dönme kararı aldı. Luce ve öğrencileri, pazartesi akşam ya da salı sabahı basın toplantıları için yeniden Lviv’e geçecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ