MENÜ

Gökhan Gönül'ün sakatlığında akıl oyunları

Teknik Direktör Pereira rakibin sol tarafında bıraktığı açıkları milli oyuncu ile değerlendirecekti. Tüm taktik hazırlıklar buna göre yapıldı. Portekizli hoca kendi taktiği bozulunca Ukrayna ekibinin bundan yararlanmasını istemedi. Gökhan'ın durumu saklandı, hastaneye sevki bile “burun kanaması” diyerek yapıldı.

Gökhan Gönül'ün sakatlığında akıl oyunları

Shakhtar Donetsk maçında Teknik Direktör Vitor Pereira’nın en büyük kozu olması beklenen Gökhan Gönül’ün son çalışmada sakatlanması Fenerbahçe’nin tüm hesaplarını altüst etti.

Ukrayna ekibini günlerdir analiz eden Portekizli hoca, rakibin sol tarafında bıraktığı açıkları milli oyuncu ile değerlendirecekti. Tüm taktik hazırlıklar buna göre yapıldı. Hatta Pereira son idmanda oyuncusuna görevini bire bir anlattı. Ancak planların hiçbiri tutmadı. İdmanın basına açık kısmında burnunda bir kanama olan Gökhan, medyaya kapalı olan bölümde yandan gelen bir ortaya yükseldi, kafayı vurduktan sonra yere basarken ıslak zemin nedeniyle dengesini kaybetti. Ayağı açılan milli oyuncunun kasığında yırtık oluştu. Kulüp doktorları ilk müdahale sonrası Gökhan’ın oynayamayacağını hemen Pereira’ya iletti. Portekizli hoca kendi taktiği bozulunca Ukranya ekibinin bundan yararlanmasını istemedi. Gökhan’ın durumunun saklanmasına karar verildi, hastaneye sevki bile “burun kanaması” diyerek yapıldı.

Gökhan forma giyemeyeceğini sadece eşine söyledi, onun dışında olay Samandıra’nın dışına sızdırılmadı. Kamptan ayrılmayan ve maç günü takımla birlikte stada gelen milli oyuncu, zemini kontrol için arkadaşları ile birlikte sahaya da çıktı. Fenerbahçe teknik heyeti Shahktar Donetsk’in kadrosunu öğrendikten sonra Gökhan’ın sakatlığını kamuoyuna duyurdu.

Lucescu şaşırdı

Lucescu’nun da bu olay nedeniyle tüm taktiğinin değiştiği öğrenildi. Oyuncularına Gökhan’ın kanadının daha güçlü olması nedeniyle daha çok sol tarafı kullanması talimatını veren Rumen hoca, oyun içinde sık sık Hasan Ali’nin üzerinden atak yapılmasını istedi.

Teknik Direktör Vitor Pereira’nın son idmanda özel olarak ilgilendiği Gökhan Gönül, yaşadığı sürpriz sakatlığın kendisini kahrettiğini söyledi.

Senad Ok / Milliyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ