MENÜ

Furkan Aldemir: Kırgın değilim

NBA'e gönderdiğimiz son yıldız Furkan Aldemir, Fanatik'e konuştu. Galatasaray'dan ayrıldığı dönemde taraftarın önüne atıldığını belirten milli oyuncu, “Söylediğim bazı şeyler de farklı aksettirildi. Bana hâlâ kötü söz söyleyenler var. Haklı olduğumu düşündüğüm bir karar aldım. Bana hâlâ kırgın olanlar varsa, onlardan da özür dilerim” dedi.

Furkan Aldemir: Kırgın değilim

NBA sezonu senin için nasıl geçti?

Beklediğim gibi oldu ama istediğim gibi geçmedi. Zorlanacağımı biliyordum. Sezon ortasında gittiğim için gerek şehre, gerekse takıma alışmam zaman aldı. Artık alışma dönemim bitti, bu sene benim için daha önemli. Benden beklentiler de artacak. Daha fazla süre almam gerekiyor. Fizik olarak güçleniyorum. Eksik yönlerimi gidermeye çalışıyorum. Takım genç ve gelişmeye açık. Ben bile takımda büyük kalıyorum ve benden gençlere destek olmamı, tecrübelerimi aktarmamı istiyorlar. Philadelphia’da 95-96 doğumlu çok oyuncu var. Sorumluluk ve görevlerim var. Bunları en iyi şekilde yapıp, Hidayet abiler gibi NBA’de kalıcı olmak istiyorum.

Hangi eksiklerin üzerinde çalıştın?

Şut üzerinde çok durduk. Fizik olarak 5 numara için kısa kaldığımdan 4 numara oynamam gerekiyor. Bu nedenle şutumu ve ayak çabukluğumu geliştirmem gerekli. Her gün çalıştım zaten. Yaz Ligi’nde de üçlük denemelerim oldu. Burada da çalışmaya devam ediyorum. Skor yönünden takıma yardımcı olmak istiyorum.

Milli Takım’da hangi pozisyonda oynayacaksın? Konuştunuz mu Ergin hocayla?

Ergin ağabey beni Galatasaray’da hep 5 numara oynattı. Buradaki setlerde de 5 numara gibi oynuyorum. Ama şut konusunda artık daha özgüvenliyim. Boş kaldığımda tereddüt etmeden kullanacağım. Tabii ki sisteme uygun bir şekilde, takıma zarar vermeden elimden geleni yapacağım.

Ömer Aşık gelmedi. Senin, Semih ve Oğuz’un üzerindeki yük arttı.

Ömer abinin gelmemesi eksiklik. Ben, Semih ve Oğuz iyi çalışıp onun eksikliğini kapatmamız lazım. Zaten basketbol takım oyunu. Bir oyuncu üzerine indirgemek haksızlık olur. Biz bayrağımız için savaşacağız.

Eurobasket’te hedef ne olacak?

Genç bir takımız. Birbiriyle oynayan oyuncu sayısı da az. Tecrübeli olmasak da savaşan bir takım olacağız. Hedefimiz ilk aşamada gruptan çıkıp Olimpiyat vizesi almak. Sonra tabii ki madalya.

‘İlk başta çok tepki aldım’

Galatasaray’dan sezon ortasında ayrıldığın için tepkiler de oldu. Şu an taraftar ve kulüple aran nasıl?

İlk gittiğimde çok tepki aldım. Özellikle bir kaç röportajda çok yanlış anlaşıldım. Söylediğim bazı şeyler farklı aksettirildi ve taraftarın önüne atıldım. Sosyal medyada da hakkımda bazı açıklamalar yapıldı. Bunlar hoşuma gitmedi. Ben Galatasaray’da 3 yıl oynadım, şampiyonluk yaşadım ve taraftarla aramda özel bir bağ var. Şimdi bana destek verenler de var, hâlâ kötü sözler söyleyenler de. Onlara da saygı duyuyorum. Ben kendi açımdan haklı olduğumu düşünüyorum ama bana kırılanlar varsa onlardan da özür dilerim. Galatasaray taraftarı ile aramda her zaman bir bağ olacak.

Ergin Ataman’la bir sorun var mı?

Ergin abiyle bir sorunumuz yok. Benim bir kırgınlığım yok, onun da olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta takımdan ayrıldığımda sıcağı sıcağına bazı söylemler oldu ama hepsi geride kaldı. Ben Ergin abiye coach olarak saygı duyuyorum, onun da bana oyuncu olarak saygı duyduğunu düşünüyorum.

‘Ezan sesini, yemekleri özledim’

ABD’ye alışamadım demiştin. Seni en çok ne zorladı?

Türkiye’yi çok özlüyorum. Bir de ben dindar bir insanım. Ezan sesini çok özledim. Yemekleri çok özledim. Hanım evde yapıyor ama dışarı çıkıp bir kebap yemeyi özledim. Ama artık alıştım. Büyük konuşmak istemiyorum ama NBA’de yıllarca oynasam bile kariyerim bitince Türkiye’ye dönerim. İstanbul ve İzmir bana göre dünyanın en güzel şehirleri. İkisinin de benim için farklı bir yeri var.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ