MENÜ

Fenerbahçe'den flaş UEFA açıklaması

UEFA, Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk'li Fred'le ilgili yaptığı itiraz başvurusunu işleme aldı. UEFA'nın incelemesi sonrasında turun kaderi belirlenebilir.

Fenerbahçe'den flaş UEFA açıklaması

Fenerbahçe, resmi internet sitesinden Shakhtar maçı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 'UEFA'nın Shakhtar Donetsk'li Fred'le ilgili yapılan başvuruyu incelemeye aldığı' duyuruldu.

Resmi siteden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:


"28 Temmuz 2015 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımıyla oynadığımız UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turu karşılaşmasında forma giyen, Brezilya ve İngiliz basınında yer alan haberlere göre, yapılan doping testlerinin A numunesinde yasaklı maddeye rastlandığı iddia edilen rakip takım oyuncusu Fred ile ilgili UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu’na kulübümüzün yaptığı başvuru UEFA tarafından gündeme alınmıştır.

UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu, konuyu 03 Ağustos 2015 tarihinde değerlendirmeye alacağını Shakhtar Donetsk ve kulübümüze bildirmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

***
NE OLMUŞTU?

Shakhtar Donetsk'in 22 yaşındaki Brezilyalı orta sahası Fred'in Copa America sırasındaki doping testinde verdiği numune pozitif çıkmıştı. UEFA da bu duruma istinaden, Shakhtar tarafına oyuncularını Fenerbahçe karşısında oynatmamalarını tavsiye etmişti. Ancak Fred, Kadıköy'de takımıyla ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Shakhtar teknik direktörü Mircea Lucescu da maç sonu konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Biz Fred'e güveniyoruz. Bize garanti verdi. Bir futbolcu maçta 13 kilometre koştu diye dopingli çıkacağını sanmam. UEFA'nın bizlere yaptığı gayri resmi bir uyarıydı, resmi bir durum yoktu. Biz de oyuncumuzu oynatmak istedik." demişti.
‘Fred bize garanti verdi’

Haberin Devamı
YORUM YAZ