MENÜ

Rabotnicki 1-0 Trabzonspor

Trabzonspor,UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme maçında Rabotnicki ile karşılaştı. Deplasmanda Bordo Mavili ekip 1-0 yenilerek tur umudunu Trabzon'a bıraktı.

Rabotnicki 1-0 Trabzonspor

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki rakibi Makedon Rabotnicki ile kozlarını paylaştı. Turun favorisi olarak gösterilen Trabzonspor, karşılaşmadan 1-0'lık yenilgi ile ayrıldı. Rövanş maçı 6 Ağustos Perşembe günü Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak.

Şota Arveladze karşılaşmaya başlarken kalede büyük bir sürprize imza attı. Süleyman Hurma ile Onur Kıvrak arasında yaşanan gerilim sonrası Gürcü hoca Hakan Arıkan kadrodayken 4. kaleci konumunda olan Uğurcan Çakır'ı ilk 11'de sahaya sürmeyi tercih etti.

Şota ilk yenilgisini aldı

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Makedonya’nın Rabotnicki takımına 1-0 yenilen bordo-mavililer, bu sezon üçüncü resmi karşılaşmasında ilk kez kaybetti. Fırtına bu sezon üçüncü resmi karşılaşmasında ilk mağlubiyetini aldı.

Sıcak hava bunalttı

Üsküp’te gündüz 40 dereceye varan hava sıcaklığı, maçta futbolcuları da etkiledi.Maç anında da sıcak ve nemli hava futbolcuları zorlarken, karşılaşmanın hakemi tarafından ilk ve ikinci yarıda su molaları verildi. Maçın 75. dakikasında oyundan çıkan Aykut Demir, saha kenarında bulunan kova içindeki suyu başına dörekek serinlemeye çalıştı. Taraftarlar, bu görüntü karşısında gülerek tepki verdi.

Sakatlar etkiledi


Bordo Mavililer'de sakat futbolcular Mehmet Ekici, yeni transfer Mbia ve oyuna belinde rahatsızlığı olmasına rağmen sonradan giren Özer Hurmacı maçın skorunun böyle olmasına neden oldu.

Son vuruşlarda etkisiz


Trabzonspor'da kanat oyuncularının isabetsiz ortaları dikkatlerden kaçmadı. Oyunun son bölümlerine girilirken ataklarını yoğunlaştıran Bordo Mavililer'de gol bölgesinde ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Son vuruşlarda yaşanılan şanssızlıklar sonucunda meşin yuvarlak rakip filelerle buluşmadı.

Mehmet Ekici'nin yokluğu hissedildi


Maçın ikinci yarısına daha istekli ve arzulu başlaması beklenen Trabzonspor'un özellikle hücum bölgesinde varlık gösterememesi şaşırttı. Rabotnicki ise beklenildiği gibi golü attıktan sonra Fırtına'nın boş alanlarını kullanarak kontra atak ile gole gitmeye çalıştı. Mehmet Ekici'nin yokluğu ise hissedildi.

Cardozo tam hazır değil


İlk yarının sonlarına doğru Trabzonspor ataklarını yoğunlaştırdı ancak hücum bölgesinde yaşanılan iletişimsizlik nedeniyle pozisyonlardan eli boş döndü. Özellikle Fırtına'nın gol umudu Cardozo, yeni sezona tam olarak hazır olmadığını gösterdi. İlk yarı Rabotnicki'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Beklenmeyen gol


Maçın 23. dakikasında kontraa atakla Trabzonspor ceza sahasına giren Ilievski kaleci ile karşı karşıya kaldı ve Uğurcan yanında topu ağlara gönderdi. Trabzonspor gol dakikasına kadar skoru değiştrebilecek fırsatlar yakaladı ancak başaramadı.

Uğurcan maça iyi başladı


Trabzonspor'da ilk defa ilk 11'de çıkan genç kaleci Uğurcan maça kurtarışlarla başladı. Rakibine oranla daha toplu bir görüntü sergileyen Trabzonspor rakip sahada ilk 10 dakikalık kısımda pozisyon bulmasına rağmen topu filelerle buluşturamadı.

İşte takımların ilk 11'leri

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Aykut Demir, Medjani, Mustafa, Salih, Yusuf, Sefa, Constant, Alper, Cardozo, Waris.

RABOTNİCKİ: Bozinovski, Slijanovski, Ristevski, Cikarski, Ilievski, Vujcic, Petrovikj, Sahiti, Anene, Ilijoski, Altiparmakovski.

MİNİ YORUM (Serhat Demirtaş)

Gazetemiz yazarlarından Serhat Demirtaş Trabzonspor ilk 11'ini yorumladı.

TV'den ilk 11'e...

Şota'nın çıkardığı kadroya sürpriz demek de mümkün, çok sıradan karşılamak da.

En flaş karar kalede Uğurcan'ın olması. Onur ve Hakan kadroda bulunsa şu an maçı televizyondan izlemesi muhtemel olan genç kaleci için bu hem büyük bir şans hem de tercihi herkese mesaj.
Şota büyük olasılıkla önünde oynayanlara, Cardozo'ya, Waris'e güvendi ve nasıl olsa skor yapılacağını düşünerek Uğurcan'ı seçti.

Genç oyuncu kampta çok iyiydi. Ayrılırsa yazık olur düşüncesindeydik, oynaması sevindirici. Cavanda ve Mbia gibi isimleri Şota belli ki riske etmek istemiyor. Rakibi 4 kez izlediği düşünülürse fazla sıkıntı yaratacağına inanmamış. Burada Şota'ya ve seçeneklerine inanmaktan başka çare de yok.

Uğurcan Çakır kimdir?

Uğurcan Çakır, 1996 yılında Antalya'da doğdu. Ailesiyle İstanbul'a taşınan Çakır, futbola 12 yaşında İstanbul'un amatör takımlarından Çekmeköyspor'da forma giydi ve 1 sezon sonra 1461 Trabzon takımının altyapısına transfer oldu. Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon'un altyapısında dikkat çeken Çakır, 2012 yılında Trabzonspor altyapısına transfer edildi ve burada İbrahim Demir ile en çok dikkat çeken kalecilerden bir tanesi oldu

2014-15 sezonu başında ise Vahid Halilhodzic'in takımın başına gelmesiyle 10'un üzerinde transfer yapıldı ve içlerinde Uğurcan da olmak üzere altyapıdan bir çok oyuncu A Takıma alındı. Sezon başında takımda Fatih Öztürk, İbrahim Demir, Zeki Ayvaz ve Onur Kıvrak'ın olması nedeniyle forma giyemeyen Çakır, U-21 takımına yollandı ve profesyonel sözleşme imzalanmadı.

U-21 Ligi'nde 8 maça çıkan Çakır, Zeki Ayvaz'ın Balıkesirspor'a transferi ve Onur Recep Kıvrak'ın Legia Varşova maçında bağlarının kopması üzerine A Takıma alındı ve 12 yaşında futbola başlayan Uğurcan Çakır, 17 yaşında Trabzonspor ile profesyonel sözleşme imzaladı. Uğurcan, 25 Aralık 2014 tarihinde ise Türkiye Kupası'nda altyapıdan da takım arkadaşı olan Mertcan Çam ile birlikte Manisaspor ile oynanan maçın yedek kulübesinde yer aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ