MENÜ

Yeni Fenerbahçe

Fenerbahçe, Shakhtar karşısına yeni yıldızlarıyla çıktı. Savunmada Kjaer, orta alanda Josef de Souza, sağda Nani, ileri uçta Fernandao ve ikinci yarıda Van Persie ilk kez bir resmi maçta Sarı-Lacivertli formayı giydi.

Yeni Fenerbahçe

Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalma yolunda ilk adım olan Shakhtar maçından golsüz berabere ayrılan Fenerbahçe, yeni yıldızlarıyla birlikte görücüye çıktı. Kjaer, Josef de Souza, Nani, Fernandao ve
ikinci yarıda Van Persie’nin nasıl futbol sergileyeceği, takım arkadaşlarıyla uyum sağlayıp sağlamadıkları merak ediliyordu. İşte yenilerin performansı...

Simon Kjaer

Maçın başlarında Alves ile uyum sorunu yaşadı. Ancak daha sonra savunmanın daha geride kurulmasıyla, arkaya atılan toplar tehlike olmaktan çıktı. Birçok pozisyonda yerinde müdahale yaptı, hava toplarının hiçbirini Shakhtar’lı oyunculara bırakmadı.

Josef De Souza

Brezilyalı oyuncu, orta sahanın tam ortasında görev yaptı. Mehmet Topal ile Diego arasındaki bağlantıyı kurdu. Maça iyi başlasa da özellikle ikinci yarıda fazla gözükmedi. Hücumda beklendiği kadar verimli olamayan Josef, defansta ise arkadaşlarına fazlasıyla yardımcı oldu.

Nani

Top onun her ayağına geldiğinde, tribünler ayağa kalktı. Çalımlarıyla Shakhtar’lı savunmacılara zor anlar yaşattı. Çektiği müthiş bir şutu ise Pyatov son anda çeldi. Maça kanatta başlasa da zaman zaman oyun kurucu rolüne de büründü. 46 pasının 32’sinde isabet sağlayan başarılı oyuncu Fenerbahçe’nin en etkili ismi oldu.

Fernandao

Süper Lig’in son gol kralı, oldukça istekliydi. Kendisine gönderilen hava toplarının çoğunu arkadaşlarına indirmeyi başardı. Ordets ve Rakitsky, Brezilyalı forveti durdurmakta zorlandı. İlk yarıda müthiş bir kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.

Robin van Persie

Karşılaşmaya 68. dakikada dahil olan Hollandalı oyuncunun henüz hazır olmadığı görüldü. 31 yaşındaki yıldız, 5 Ağustos’taki rövanşa kadar form tutmaya kararlı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ