MENÜ

Yeni Fenerbahçe!

Shakhtar maçından golsüz berabere ayrılan Fenerbahçe, yeni yıldızlarıyla birlikte görücüye çıktı.

Yeni Fenerbahçe!

Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalma yolunda ilk adım olan Shakhtar maçından golsüz berabere ayrılan Fenerbahçe, yeni yıldızlarıyla birlikte görücüye çıktı. Kjaer, Josef de Souza, Nani, Fernandao ve ikinci yarıda oyuna giren Van Persie’nin nasıl performans göstereceği, takım arkadaşlarıyla uyum sağlayıp sağlamadıkları merak ediliyordu. Savunmanın göbeğinde görev alan Alves ve Kjaer ikilisi, özellikle hava toplarında rakip forvetlere geçit vermedi. Ancak beklenildiği gibi göbekte yavaş kalmaları nedeniyle, Shakhtar’ın hızlı forvetleri hem araya koşu yaptı hem de defans arkasına sık sık sarktı. Bekler Hasan Ali ile Caner’in kenardan kademeye girmeleriyle, Alves ve Kjaer ikilisinin etkisi nispeten arttı.

Orta saha sınıfı geçemedi

Josef de Souza, arkasında Mehmet Topal, biraz önünde de Diego ile birlikte maça başladı. Fenerbahçe’nin en uyumsuz hattı da, işte bu orta alan gibi göründü. Brezilyalılar’dan Souza, takım savunmasına yardım için her yere koşsa da, sıra hücuma geldiğinde aynı etkiyi gösteremedi. Pereira’nın ikinci yarıda yaptığı değişiklikler de, orta alanı toparlamaya yetmedi. Fernandao etkisiz kaldı Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de gol kralı olan ve Fenerbahçe’ye büyük umutlarla transfer olan Fernandao, ilk resmi maçında etkisizdi. İleride Sow’la birlikte görev yapan Sambacı, ikinci yarıda Van Persie ile oynadı. Fernandao’nun yanı sıra Van Persie de ilk maçında bekleneni veremedi. Nani ise en hazır isimlerden biri olarak göründü. Portekizli futbolcu zaman zaman nefis çalımlar atıp, önemli paslar verdi, ancak onun da takım arkadaşlarıyla uyumsuzluğu dikkatlerden kaçmadı.

Kadroda sadece 5 Türk vardı


Yabancı sınırının kalkmasıyla kadroda operasyona giden Fenerbahçe, dün Shakhtar karşısına sadece 5 Türk oyuncuyla çıktı. İlk 11’de kaleci Volkan, sağ bekte Hasan Ali Kaldırım, sol bekte Caner Erkin, ön liberoda Mehmet Topal vardı. Yedek kulübesindeki tek Türk ise genç yetenek Uygar Mert Zeybek’ti. Kart cezalısı Şener, sakatlığı bulunan Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Alper Potuk gibi isimler geri döndüğünde ise kadrodaki yerli sayısı artacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ