MENÜ

KARİYER! İşte gol makinesi..

Beşiktaş'ın yeni golcüsü Mario Gomez, Almanya'da başladığı futbol kariyerinde müthiş bir performans sergiledi, toplamda çıktığı 431 maçta 249 gol kaydetti.

KARİYER! İşte gol makinesi..

Beşiktaş'ın yeni transferi Gomez tam bir gol makinesi...

İspanyol bir baba, Alman bir annenin çocuğu olarak 1985 yılında dünyaya gelen Gomez, futbol kariyerine Stuttgart'ın genç takımında başladı.

İstikrar abidesi

Gittiği takımlarda düzenli ve sistemli bir futbol hayatı seçen Gomez, hiçbir zaman takım değiştiren ve adeta bir yerden başka bir yere savrulan bir futbolcu olmadı.

Stutgart'ta 6 sezon oynayan Gomez, burada156 maçta 87 gol attı, 24 de asist yaptı. Stuttgart'rtan 30 milyon euro gibi bugün bile müthiş sayılabilecek bir rakama 2009 yılında Bayern Münih'e transfer oldu.

Bundesliga'nın gol kralı!

Bayern'de ilk sezonunda (2009/2010) adaptasyon dönemi geçiren Gomez, 10 gol attı. İkinci sezon ise Miroslav Klose'yle birlikte ilk 11'i paylaşmaya başladı, hatta Klose'nin sakatlanması onun önünü açtı ve o sezon 28 golle Bundesliga'da gol kralı oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde de attı

2010/2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde attığı 8 golle gol krallığında, bugün yine Süper Lig'de karşılıklı mücadele edeceği Samuel Eto'o'yla birlikte ikinciliği paylaştı.

Hat trick'çi Mario...

Bundesliga'da tam bir gol silahı olan 1985 doğuımlu oyuncu, Stuttgart formasyla 3 kez, Bayern formasıyla ise 10 kez hat-trick yapma başarısı gösterdi. 2011/2012 sezonunda ise kulübü Bayern onunla sözleşme yeniledi ve yıldız forvet kontratını 2016'ya kadar uzattı. O sezon Gomez, 33 maçta 26 gol attı ve Klaas-Jan Huntelaar'dan (29 gol) sonra Bundesliga'da en çok gol atan ikinci oyuncu oldu.

Mandzukic, onu kulübeye gönderdi!

EURO 2012 öncesi ayak bileğinden ameliyat olan Mario Gomez, aynı turnuvada Hırvatistan'la müthiş bir performans sergileyen Manduzkic'i Bayern Münih'in transfer etmesiyle ve sakatlık problemi sebebiyle kulübede beklemek zorunda kaldı. Yıldız forvet o sezon 11 gol attı.

Guardiola geldi, Gomez gitti


Guardiola'nın gelmesi ve Mandzukic'in artık birinci forvet olmasıyla takımdan ayrılmak istediğini belirten Gomez, Guardiola'nın da onay vermesiyle 15 milyon euroya Fiorentina'nın yolunu tuttu. İmza töreninde 20 bin Floransalı futbolsever vardı.

Sakatlık belası...

O sezon ağır bir sakatlık geçiren Gomez, Eylül ayından Şubat ayının sonuna kadar takımından ayrı kaldı ve sadece 3 golde kaldı.

Geçtiğimiz sezon ise 20 maçta oynayan Alman forvet yine çok iyi değildi ve 20 maçta 4 gollük performans sergiledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ