MENÜ

İşte Fenerbahçe aşkı

700 günlük hasret sona erdi, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tam 45 bin taraftar Şampiyonlar Ligi müziğini duymak için bir araya geldi. Destek muhteşem, atmosfer ise rakibi titreten cinstendi. Gol sesi yükselmedi belki ama Sarı-Lacivertli taraftarlar 'Özlenen Kadıköy bu' dedirtti.

İşte Fenerbahçe aşkı

Yaz boyunca flaş transfer haberleriyle coşan Fenerbahçe taraftarının sezonun ilk resmi maçı olan Shakhtar Donestk maçına göstereceği ilgi merak konusuydu. Çünkü, geçen sezon taraftarın bir türlü Passolig sistemini benimseyememesi, takımın da bir türlü seyir zevkini yükseltememesi tribünlerin birçok maçta boş kalmasına neden olmuştu. Taa ki düne kadar... Fenerbahçeliler, 40 dereceyi bulan sıcak havaya ve maçın tatil dönemine denk gelmesine rağmen takımlarını Şampiyonlar Ligi yolunda yalnız bırakmadı. 700 günlük Avrupa hasreti biterken Kadıköy’deki atmosfer kelimenin tam anlamıyla muhteşemdi.

Galatasaray’dan bu yana...

Maç 21.00’de olmasına rağmen erken saatlerden itibaren tribünlerdeki yerlerini almaya başlayan Sarı-Lacivertliler, ilk düdük çalarken stadı tıklım tıklım doldurdu. 52 bin kişilik Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaklaşık olarak 45 bin futbolsever 90 dakika boyunca tezahüratlarıyla Kadıköy’ü inletti. Geçen sezon yalnızca Galatasaray derbisinde stadı doldurabilen Sarı-Lacivertli taraftarlar, bu sezon ise daha ilk maçta özlenen Kadıköy’ü herkese gösterdi.

Uyarılar işe yaradı

Kadıköy’deki son Avrupa maçında yaşanan meşale skandalı nedeniyle UEFA’nın ceza sınırında yer alan Fenerbahçe’de yönetim maçtan günler önce herhangi bir olay yaşanmaması için taraftarları uyarmaya başlamıştı. Futbolcuların da her açıklamasında bu konuda hassas davranılmasının altı çizilmişti. Bu uyarılar işe yaradı ve tribünleri hınca hınç dolduran Fenerbahçe taraftarları en ufak bir sorun çıkarmadan 90 dakikayı tamamladı.

Bayrak kapma yarışı

Ne sıcak, ne tatil ne de Passolig... Hiçbir engel Fenerbahçe taraftarının Avrupa hasretinden büyük değildi dün gece. Sarı-Lacivertli yönetim, stadı şölen havasına sokmak için maç öncesi taraftara bayrak dağıttı. Ortaya çıkan bu fotoğraf da söylediklerimizi ispatlar nitelikteydi. Fenerbahçeli futbolseverler, kendileri için hazırlanan bayrakları kapabilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ