MENÜ

Galatasaray'dan 9 yiyen takımdan şok karar!

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'a 9-1 yenilerek tarihi bir hezimet yaşayan Balçova Yaşamspor, Bölgesel Amatör Lig'den çekildi.

Galatasaray'dan 9 yiyen takımdan şok karar!

Geride bıraktığımız 2014-15 futbol sezonunda en çok konuşulan maçlardan biri Galatasaray ile Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımı FBM Makina Balçova Yaşamspor'un ziraat türkiye kupası'nda oynadığı karşılaşma idi...

İzmir'deki tarihi maçta Galatasaray'ın gollerini Pandev (3), Olcan (2), Yekta (2), Hamit ve Sinan Gümüş atmıştı.

16 Aralık 2014'te İzmir'deki Balçova Belediye Stadı'nda yapılan maçı Galatasaray, 9-1 kazanırken, bu tarihi skordan çok karşılaşma öncesi ve sonrasında yaşanan olaylar gündeme damga vurmuştu.

Balçova Yaşamspor'un kalecisi Engin Kaya (üstte), sarı kırmızılı takımın 4-1 kaybettiği Arsenal maçının hemen sonrasında oynadıkları karşılaşma öncesinde Twitter'dan, "O değil de yine mi 4... Darısı başımıza. Bir de biz atalım" mesajını paylaşmıştı. Sahada tam bir hayal kırıklığına uğrayarak 9 gol yiyen Engin, bu tweet'i nedeniyle 2 maç da ceza almıştı.



Galatasaray, Balçova Yaşamspor ile 4 Şubat 2015'te İstanbul'da oynadığı ikinci maçı ise 3-1'lik skorla kazanmıştı. İşte o Balçova Yaşamspor, 2015-16 sezonu öncesinde sürpriz bir karar alarak, Bölgesel Amatör Lig'den çekildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, aralarında Balçova Yaşamspor'un da bulunduğu 8 kulüp BAL'a katılmayacağını bildirdi. BAL, 2015-16 sezonunda 156 takımın katılımıyla oynanacak.

BAL'DAN ÇEKİLEN TAKIMLAR:

Bozüyükspor (Bilecik)
Edirnespor Gençlik (Edirne)
Sındırgı Belediyespor (Balıkesir)
Soğuksu Yenicespor (Karabük)
Çankırıspor (Çankırı)
Dörtyol Gençlerbirliği (Hatay)
Pazarcıkspor (Kahramanmaraş)
FBM Makina Balçova Yaşamspor (İzmir)

Kaynak: Hürriyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ