MENÜ

Dixon: Türkiye için oynamak onur verici

Karşıyaka'yı şampiyon yapıp Fenerbahçe'ye gelen milli takımın yeni oyuncusu Dixon, FANATiK'e konuştu.

Dixon: Türkiye için oynamak onur verici

A Milli Takım’ın yeni ‘devşirme’ oyuncusu Bobby Dixon, Ay-Yıldızlı formayı giymenin kendisi için büyük onur olacağını belirterek, “Teklifin geleceğini öğrendiğim andan itibaren çok heyecanlandım ve hemen kabul ettim. Çünkü böyle bir fırsat her zaman gelmez” dedi.

Pınar Karşıyaka ile Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra Fenerbahçe Ülker’e transfer olan yeni adıyla Muhammed Ali, FANATİK’e konuştu... Yetenekli oyuncu, şampiyonluğu, milli takım ve yeni takımı Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

‘Büyük bir fırsat’

“Çok heyecanlı olduğumu söyleyebilirim. Elime büyük bir fırsat geçti ve bunu değerlendirme kararı aldım. Türkiye için oynamak heyecan verici olacak. Büyük bir şey ve bunun farkındayım. Aynı zamanda onur duyuyorum. Burada olduğum için çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Milli takım için beni düşündüklerini ilk öğrendiğimde, ‘ohh, bu büyük birşey’ dedim. Ve hiç düşünmeden kabul ettim. Amerikadaki arkadaşlarım ve ailem de, Türkiye için oynayacağımı öğrendiklerinde, çok şaşırdılar ve ‘Bir ülke seni hatırlayacak. Bu fırsat herkesin eline geçmez’ dediler”

‘Baskı hissetmem’

“Basketbol oynarken çok eğleniyorum. Yıllardır basketbol oynuyorum ve farkettim ki, oynarken tadını çıkarırsan, keyif alırsan başarılı oluyorsun. Bu nedenle üzerimde baskı hissetmiyorum. Sadece eğlenmek istiyorum. Avrupa Şampiyonası’nda da Türkiye için oynayacağım. Çıkıp işimi yapacağım. Her zamanki gibi kazanmak için oynayacağım. Baskı hissedeceğimi sanmıyorum”

‘Fenerbahçe için sabırsızım’

“Fenerbahçe Ülker forması giyeceğim için de heyecanlıyım. Türkiye’nin en büyük kulübüne geldim. Sezonun başlaması için sabırsızlanıyorum. Ayrıca Obradoviç gibi kazanmayı çok iyi bilen bir coachla çalışacağım için de sabırsızım. Onunla çalışacağım ve ondan birşeyler öğreneceğim için de heyecanlanıyorum”

‘Muhammed Ali idolüm’

“Kendimi Türk kültürüne yakın hissediyorum. Benim idolüm de Muhammed Ali. Bu isim, aynı zamanda Türkler’in de kullandığı bir isim. Bana ismini değiştirmek ister misin diye sorduklarında, ‘evet’ dedim ve Muhammed Ali ismini istediğimi söyledim. Milli Takım’da da Muhammed Ali ismiyle oynayacağım. Milli Takım’a daha yeni geldim. Bazı oyuncuları tanıyorum. Beraber oynadığım arkadaşlarım var. Diğerleriyle de tanışacağım. Ama problem olacağını sanmıyorum. Onlarla tanışmayı ve takım için oynamayı iple çekiyorum. Avrupa Şampiyonası’nda neler yapabileceğimiz konusunda yüzde yüz emin değilim. Ama çok çalışacağız ve coachun planlarını uygulayacağız. İyi olacağını düşünüyorum. Çünkü büyük oyuncularımız var ve büyük bir takımız. Her türlü mücadeleye hazır olacağımızı düşünüyorum”

‘İlk maçtan sonra inandık’

“Fenerbahçe Ülker’i yendiğimiz ilk maçtan sonra şampiyon olabileceğimize inandık. O maçı çaldıktan sonra, biliyorduk ki İzmir’de bizi kolay kolay yenemeyeceklerdi. Nİtekim yenemediler. Uzatmada kazandığımız o ilk maç sonrası ben ve takım arkadaşlarım şampiyonluğa inandık”

‘Sarıca ile sorun yok’

“Ufuk Sarıca ile aramda bir sorun yok. En azından benim tarafımdan bir sorun yok. O ne düşünüyor bilmiyorum. Ama neler hissettiğini ve bana neden kızgın olabileceğini anlayabiliyorum. Fakat Ufuk Sarıca ile önceden konuşmuştuk. Takımdan ayrılabileceğimi biliyordu. Takımın önemli bir parçasıydım ve bana kırgın olmasını anlayabiliyorum. Ama bu bir iş. Profesyonel bir iş. Ben de profesyonel bir oyuncu gibi davrandım. Onunla da bu konuyu önceden konuşmuştuk”

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ