MENÜ

Sirtaki zamanı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Skibbe, Süper Lig şartları içinde en iyi forveti aldıklarını belirterek, Yunan golcü Gekas'a övgü yağdırdı.

Sirtaki zamanı

Eskişehirspor’un Alman teknik direktörü bizden biri gibi artık. Avusturya kampındaki söyleşimizi her ne kadar Almanca yapsa da sorularımızı tercüme edilmeden anlayabildiğini hissettim hep. Skibbe, Eskişehirspor’da ikinci kez görev alıyor ve geçen sezon devre arası çok kritik bir süreçte işbaşı yaptı. Bileğinin hakkıyla da takımına korkulu rüya gördürmeden ligi bitirdi. ‘Yeni sezon hayırlı olsun’ diyerek başladık ve geçen yıl kendisinin başında olduğu dönemin nasıl geçtiğini sorduk.

‘Hedefimiz istikrar’

“Zor bir dönemde geldim ve iyi bir şekilde atlattık. Ama takımım inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Aslında bundan memnun değildim. Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor, Beşiktaş maçlarını çok iyi oynadık ancak bunun yanında dışarıda oynadığımız Rizespor, Balıkesirspor maçları çok kötü geçti, daha istikrarlı olmalıydık. Yeni sezonda hedefim performansı belli bir düzeyde tutmak. Hem bizim için hem de taraftarlar için iyi olmalıyız.”

‘Kadrodan çok memnunum’

“10 gün var kamp döneminin sonuna kadar. Lige de 25 gün var aşağı yukarı. Benim amacım defansı sağlama alıp, ileriye yönelik de iyi bir şekilde oynamak. Şu anki kadro yapısından ve kuruluşundan çok memnunum. Geçen sezondan hücumda Funes Mori, Ömer, defansta Mustafa Yumlu gibi iyi oyuncular kaybettik. Ama onların yerine gelen oyuncularımız da çok iyi. Beklere baktığımızda birer tane opsiyon gözüküyor. Solda Özgür, sağda Kamil var. Bu oyuncularımdan çok memnunum, sadece yedeklememiz lazım sakatlık ve ceza durumunda zorda kalmayalım diye. Kamp şartları da oldukça iyi. Sahalarımız otelimiz çok güzel. Hazırlık maçlarımızda eksiklerimizi görüp mükemmeli yakalamak istiyoruz.”

‘En iyisi Gekas’

Gekas için neler söylersiniz?


“Bence bu transfer döneminde bize uyan, yakışan en iyi forveti aldık. Senelerden beri belli bir seviyede gol atabilecek forvet arıyorduk. Gekas hangi ligde oynarsa oynasın her zaman ilk 5’te olmuştur gol krallığında. Türkiye’ye geldiğinden beri Gekas nasıl oynadığını göstermiş bir oyuncu. Süper Lig’de Gekas’tan daha fazla gol atan yalnızca Burak Yılmaz var. Ancak Burak’ın Galatasaray’ın kadro zenginliği içinde olduğunu düşünürseniz fark buradan geliyor. Gekas’ın Akhisar ve Konya’da neler yaptığını herkes gördü. Eskişehir’de gollerden sonra Sirtaki çalacak, bundan yüzde yüz eminim.”

‘Yabancıya gerek yok’

Yabancı sınırının kalkmasıyla ilgili düşünceniz ne?


“Bu karar, Avrupa kupalarında mücadele edecek takımlar için iyi. Ama bizim gibi kulüplerin daha yerli ve altyapıdan oyuncularla ayakta kalması gerekir. Bizim hedefimizde de böyle bir yapılanma olacak ağırlık. Sadece bizim değil, Türk futbolunun geleceği altyapıda. Almanya’da yabancı serbest ama altyapı çalışması o kadar iyi ki gerek bile duymuyorlar yabancı oyuncu almaya."

‘Defederico’yu bekleyin’

Arjantinli Defederico nasıl bir oyuncu?


“Çok kıvrak, çok çabuk bir oyuncu. Geçen sezon ikinci yarıda Sezer Öztürk vardı. Bence onun yerini dolduracak bir isim. Çok yaratıcı özelliklere sahip, aynı zamanda başarıya aç. Bize önemli katkıları olacaktır. Emre Güral ve Mirkan da çok yüksek hedefler koymuş. Bunu da antrenmanda çok iyi çalışarak gösteriyorlar. Mirkan ağır bir sakatlıktan çıktı ama çok hırslı. Emre de Trabzonspor’da uzun süre oynamamıştı. Bu iki oyuncu futbola ve başarıya aç. Bu da bizim için önemli bir artı.”

‘Galatasaray’ın işi zor’

Eski takımınız Galatasaray hakkındaki düşünceleriniz neler?


Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde zorlu bir grupta olcağı kesin. Geçen sezon kötüydüler, fazla puan alamadılar. Sportif açıdan zor bir dönem bekliyor Galatasaray’ı ve ben favori görmüyorum. Yine de iyi bir takımları var. Geçen sezon ligin son döneminde gösterdikleri performans ile doğru bir taktik anlayışa sahip olduklarını şampiyonluklarla kanıtladılar. İşte bu sağlam defans anlayışı uluslararası maçlar için anahtar olmalı başarıya giden yolda.”

‘Fenerbahçe’den korkmam’

Süper Lig’in ilk maçında Fenerbahçe ile oynamaktan korkuyor musunuz?


“Yani 3 istanbul takımı ile oynamak sportif açıdan daima güzel bir olaydır. Bu maça en iyi şekilde hazırlanıp motive olacağız. Futbolda hiçbir zaman korkmadım. Ben bu maça çok rahat bakıyorum. Çünkü Eskişehirspor’un Süper Lig’in kalıcı bir ekibi olduğunu herkese göstermek istiyorum.”

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ