MENÜ

Hedefi "El Clasico"da Arda'ya karşı oynamak

Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği'nin alt yapısında yetişen İrfan Can Kahveci, öncelikli hedefinin İstanbul takımlarına gitmek olmadığını belirterek, "El Clasico"da, Barcelona'ya imza atan Arda Turan'a karşı oynamak istediğini söyledi.

Hedefi "El Clasico"da Arda'ya karşı oynamak

İrfan Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süper Lig’de iyi bir sezon geçirdikten sonra, kendisini daha çok geliştirmek için Avrupa’ya gitmek istediğini kaydetti. İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekibi Real Madrid’te forma giymeyi hedeflediğini anlatan İrfan Can, "Hedefim Real Madrid forması giymek ve Arda Turan’a karşı oynamak. Arda Turan’ı burada ıslıklıyorlardı ama Avrupa’da kendini geliştirdi ve Barcelona’ya imza attı" dedi.

Avrupa’da antrenman tekniklerinin bile çok farklı olduğuna dikkati çeken genç futbolcu, "Avrupa’da futbolcunun kendisini geliştirmesi için her türlü ortam var. Özellikle İspanya Ligi’ni hedef alıyorum. La Liga’nın oyun olarak Süper Lig’e de yakın olduğunu düşünüyorum. Kendimi geliştirip daha sonra Real Madrid’te forma giymek istiyorum" diye konuştu.

Öncelikli hedefinin İstanbul takımlarına gitmek olmadığını kaydeden İrfan Can, gelişme döneminde İspanya’nın orta düzey takımlarını, İstanbul kulüplerine tercih ettiğini dile getirdi.

"Gelecekte ’Gençlerbirlikli’ diye anılmak istiyorum"

"Gençlerbirliği’nde doğdum, büyüdüm, yetiştim ve gelecekte de ’Gençlerbirlikli’ diye anılmak istiyorum" diyen İrfan Can, kulüp başkanı İlhan Cavcav
için, "Babamız, o da bizi oğlu gibi görüyor" ifadesini kullandı.

Yarım sezonda alt yapıya seçildi

İlkokula giderken, arkadaşının Gençlerbirliği Futbol Okulu’na yazılması sayesinde futbola ilgilenmeye başlayan ve kötü alışkanlıklardan uzak durması için, ailesi tarafından bu yönde desteklenen 1995 doğumlu İrfan Can, yarım sezon sonra kulübün alt yapısına seçildi.

Başkent ekibinde futbola başladığı günden bu yana bütün yaş gruplarında forma giyen ve teknik direktör Mustafa Kaplan’ın Hacettepe’den Gençlerbirliği’ne getirdiği beş futbolcudan biri olan İrfan Can, Veyis Kamber yönetimindeki Geçlerbirliği A2 takımıyla lig ikinciliği, kırmızı-siyahlı ekibin pilot takımı Hacettepe formasıyla da 2. Lig’e yükselme sevinci yaşadı.

17, 18, 20 ve 21 Yaş Altı Milli Takımları’nda oynadığı 49 maçta 1 gol atan İrfan Can Kahveci, kırmızı-siyahlı formayla, Süper Lig’de 24 maçta 5 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. Genç futbolcu, Türkiye Kupası’nda ise 6 karşılaşmada 1 gol attı, 4 asist yaptı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ