MENÜ

Galatasaray'ın 5. bombası: Jose Rodriguez

Sarı-Kırmızılılar, Real Madrid B takımının formasını giyen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Jose Rodriguez'le anlaştı. İspanyol futbolcuyla 4 yıllık anlaşma sağlanırken, transferin bedelsiz olarak bitirilmesinde, Felipe Melo'nun menacerinin başrol oynadığı öğrenildi.

Galatasaray'ın 5. bombası: Jose Rodriguez

Şu ana kadar Bilal Kısa, Lionel Carole, Jem Karacan ve Lukas Podolski transferlerini gerçekleştiren Galatasaray, bir başka orta saha oyuncusunu daha kadrosuna katmak üzere. Real Madrid altyapısında yetişen ve geçen sezonu Deportivo’da kiralık geçirdikten sonra, tekrar Real Madrid B takımına dönen Jose Rodriguez, Sarı-Kırmızılı kulüple her konuda anlaşmaya vardı.

Yüzde 40’ı Madrid’e!

Taraflar 4 yıl için el sıkışırken, Galatasaray’ın Real Madrid’e bonservis bedeli ödemeyeceği, ancak 20 yaşındaki oyuncunun 10 milyon Euro veya üzeri bir bedel karşılığında satılması halinde, yüzde 40’ının Real Madrid’e verileceği belirlendi. İspanyol futbolcu ise ilk iki yıl 650 bin Euro, son iki yılında ise 700 bin Euro garanti para alacak. Rodriguez’in maç başı ücreti ise 15 bin Euro.

İkisinin de ismi aynı

Ağırlıklı olarak ön libero, orta sahanın merkezi ve sağ açıkta oynayabilen Jose Rodriguez’in, zaman zaman sağ bekte de değerlendirilme ihtimali var. Hatta Felipe Melo’nun yerine alındığı iddiaları da hayli kuvvetli. Bu transferin bonservis bedelsiz bitirilmesini sağlayan kişinin ise Felipe Melo’nun menaceri Jose Rodriguez olduğu öğrenildi. Rodriguez, Melo’nun İnter’e bonservis bedelsiz gönderilmesi karşılığında, genç İspanyol’u Galatasaray’a aynı şekilde bedelsiz getirebileceği garantisini verdi. Taraflar böylece transferi imza aşamasına getirdi.

‘Yeni Kaka’ demişlerdi

Jose Rodriguez, Real Madrid’in 4 Aralık 2012’de Ajax ile Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı grup maçının son 19 dakikasında, Kaka’nın yerine oyuna girmişti. Böylece 18 yaşını henüz tamamlamayan İspanyol futbolcu, kulüp tarihinin Devler Ligi’nde şans bulan en genç oyuncusu olmayı başardı. O gün Kaka’nın yerine oyuna girdiği için, ‘Yeni Kaka’ diye tanıtılan Rodriguez’i Arsenal ısrarla istese de, Madrid bırakmamıştı. Aradan geçen süreçte yıldızını parlatamayan genç yetenek, defansif bir role bürünmeyi tercih etmişti. Kiralık gittiği Deportivo’daki futbolu ise daha çok, Barcelona’nın ön liberosu Busquets’i anımsatıyordu.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ