MENÜ

Josue: Süper Kupa'yı istiyoruz

Bursaspor'un Portekizli yıldızı Josue, çalışmaları ve hedefleriyle ilgili düşüncelerini anlattı.

Josue: Süper Kupa'yı istiyoruz

Bursaspor ikinci etap kamp çalışmalarını Almanya'da sürdürüyor. Yeşil beyazlıların Portekizli yıldızı Josue, çalışmaları ve hedefleriyle ilgili düşüncelerini anlattı.

Josue, kulüp televizyonuna yaptığı değerlendirmede, "Takımda yeni olan arkadaşlarımız var. Geçen sezondan birbiriyle oynamaya alışık olan yüksek çoğunlukta oyuncu grubu var. Yenilerin bize uyumunu en hızlı şekilde yapabilmeleri için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Antrenmanlar yoğun geçiyor. Bizi bekleyen ve zorlu geçmeye aday sezon ve Galatasaray ile yapılacak Süper Kupa final maçı için bize bu yorgunluğu veren antrenmanlara ihtiyacımız olacak. Bunun farkındayız" dedi.

'Uyumumuz giderek artıyor'

Yaptıkları her özel maç ve antrenman sonrasında takım olarak daha çok geliştiklerine dikkat çeken Portekizli, "Her maç sonrası birbirimize olan uyumumuz artıyor. Takım olarak iyiye gidiyoruz. Hamburg ile oynadığımız ilk maçta fena değildik. Mönchengladbach maçında sahada kendimizi daha iyi hissettik. Sezon gerçekten lig çok yoğun geçecek" şeklinde konuştu.

'Her maçın önemi aynı'

"Oynadığımız bütün maçlarda rakip ayırımı yapmam." Diyen Josue açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Büyük küçük takım ayırımı yapmam. Final maçıymış çok önemli değil. Galatasaray maçını kupanın rövanşı olarak gördüğümü söylemem yanlış olur. Finali kaybettik. Bizim açımızdan önem kazanıyor. Rövanş olarak isimlendirmek doğru olmaz. Kupa kazanarak lige başlama imkanı var elimizde. Bunu en güzel şekilde değerlendirerek moralle sezona başlamak istiyoruz. Fırsat olarak görüyoruz."

'Top almak için geriye geliyorum'

"Zaman zaman görev bölgemde durduğumda topu alamadığım oluyor, Böyle zamanlarda orta alandaki bir arkadaşımı öne çıkartarak topu ben almaya gidiyorum. Farkındayım. Gole yakın yerlerde topla buluşmam bekleniyor. Oyun içinde kalabilmek için topu geriden almayı tercih ediyorum. Bu uyum işi. Geçen sezon Belluschi ile birbirimizi çok iyi anlıyorduk. Onunla oynamak gerçekten büyük zevkti. Bu sene bizimle değil. Yeni transferimiz Jorquera ile hem antrenmanlarda, hem maçlarda yavaş yavaş oynamaya başladık. Zevk alıyoruz. Eminim ki güzel şeylere birlikte imza atacağız. Yakın pozisyonda oynayan oyuncuların uyumu gerçekten çok önemli. Bu da hemen olmaz. Zaman ve birlikte çalışmayı gerektiriyor."

'Volkan ve Bakambu çok yetenekliler'

"Volkan ile oynamak çok kolay. Yetenekli. Onunla oynamaktan büyük zevk alıyorum. Sorunu çözebilme yeteneği var. Bakambu çok hareketli ve aşırı derecede hızlı. Oyun içerisinde sıkışıklık varsa, ayağa oynama ihtimaliniz yoksa Bakambu'ya doğru topu savunmanın arkasına oynadığınızda gidip yakalayıp bunu avantaja dönüştürebiliyor. Forvette şimdi Tomas Necid var. O geldi. Biliyorsunuz. Bu benim takımla birlikte çalışmaya başlayalı ilk haftam. Önceki hafta kendi başıma çalışmıştım. Birbirimizi tanıyoruz. Tarz olarak Fernandao'dan farklı oyuncu. Ama zamanla uyumu yakalayacağız. Yeni forvet hattımızda değişen oyuncular olsa da yine iyi işler yapmaya bol gollü maçlar geçirmeye devam edeceğiz."

'Eksiğimiz takım savunması'

"Özellikte atak tarafımızdaki kalitemizi ve potansiyelimizi göz önüne alırsanız çok fazla gol atabileceğimizi söyleyebilirim bu sezon. Geçen sezon da çok gol atmıştık. Bizim için eksik olan taraf atak bölümü değildi. Takım olarak çok ofansiftik. Ama bizim zafiyetimiz savunmadaydı. Bunu söylerken de savunma hattından bahsetmiyorum. Takım savunmasından söz ediyorum. Takım olarak bunu biraz daha geliştirebilirsek çok iyi yerlere gelebilirdik. Daha iyi sonuçlar olabilirdi. Bu sezon aramızdaki konuşmalarımız da da buna odaklanıyoruz. Güzel şeyler yapmaya ve bunu taçlandırmak istiyoruz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ