MENÜ

Bursa'ya yeni sağ bek: Luis Advincula

Ertuğrul Sağlam yönetiminde yeni sezona hazırlanan Bursaspor, bir transfer bombası daha patlattı. Yeşil-Beyazlılar, Şener'i Fenerbahçe'ye kaptırmalarının ardından Copa America'nın en iyi sağ beki seçilen Luis Advincula'yı kadrosuna kattı.

Bursa'ya yeni sağ bek: Luis Advincula

Bursaspor, yeni stadı Timsah Arena'ın açılacağı tarih olan 22 Ağustos’u beklerken, taraftarını heyecanlandıracak isimleri takıma kazandırmaya devam ediyor.

Daha önce Tomas Necid, Jorquera, Berisha, Josue gibi isimleri kadrosuna katan Yeşil-Beyazlılar, 3 sezondur takımın sağ kanattaki yükünü sırtlayan Şener'in Fenerbahçe'ye gitmesinin ardından yeni sağ bekini Almanya'da buldu. Timsah, Hoffenheim'dan Luis Advincula'yı transfer etti. 25 yaşındaki oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi. Perulu oyuncunun önümüzdeki günlerde Bursa'ya gelerek sözleşmeye imza atacağı öğrenilirken, Alman ekibine verilecek bonservis bedeli açıklanmadı.

En iyi sağ bek seçildi

Güney Amerika'nın bir numaralı organizasyonu Copa America'da Peru adına geçtiğimiz ay mücedele eden yetenekli futbolcu, sağdan yaptığı ortalarla oldukça ilgi çekmiş, turnuvada Zabaleta, Daniel Alves gibi isimlerin önünde "en iyi sağ bek" ödülünü kazanmayı başarmıştı. Ülkesinin kupayı üçüncü bitirmesinde büyük bir katkı veren 1.78 boyundaki oyuncu, geçen sezon Portekiz Ligi'nde Vitoria Setubal'de kiralık olarak forma giymişti. Başarılı futbolcu burada 32 maçta 7 asistlik performansıyla göz doldurmuştu.

Hazırlıklar sürüyor

Bursaspor, yeni sezon hazırlıklarını Almanya’nın Bielefeld kentinde sürdürüyor. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Ertuğrul Sağlam gözetiminde yaklaşık 1,5 saat süren idman, ısınma koşularıyla başladı. Antrenman, koordinasyon çalışması ve 5’e 2 pas pres çalışmasıyla devam etti. 2-2 berabere kalınan Mönchengladbach müsabakasında 60 dakikadan fazla forma giyen oyuncular ise koşu yaptı. Sakatlığı bulunan Bakaye Traore ise kondisyon salonunda çalıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ