MENÜ

Abdullah Avcı: Hedefimiz gruplara kalabilmek

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "UEFA Avrupa Ligi'nde ulaşılabilir hedefimiz, gruplara kalabilmek. Çok önemli bir müsabaka. Umarım bunun karşılığını alırız" dedi.

Abdullah Avcı: Hedefimiz gruplara kalabilmek

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi’nde ulaşılabilir hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu belirterek, 3. ön eleme turunda 30 Ağustos Perşembe günü Hollanda’nın AZ Alkmaar takımıyla çok önemli bir müsabaka oynayacaklarını söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Kompleksi’nde lacivert-turunculu takımın antrenmanı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Avcı, takımının Avrupa kupalarında ilk kez boy göstereceğini kaydederek, "UEFA Avrupa Ligi’nde ulaşılabilir hedefimiz, gruplara kalabilmek. Çok önemli bir müsabaka. Umarım bunun karşılığını alırız" dedi. Rakipleri AZ Alkmaar’ın klasik bir Hollanda takımı olduğunu ve sahada belli bir düzenle mücadele ettiğini anlatan Avcı, "Hücum opsiyonları var. Savunmada ve merkezde ise birtakım boşluklar bırakabiliyorlar. İki tane birbirine yakın, eşdeğerde takım. Oyun içindeki kırılma anları, maçın skorunu belirleyecek diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Avcı, maça iyi hazırlandıklarını da dile getirerek, "Kadromuzda Avrupa tecrübesi olan oyuncular var, ama bu anlamda ilk defa böyle bir kulvara çıkıyoruz. Geçen sene basitten başlamıştık, şimdi zordan başlıyoruz" diye konuştu. Futbolcularının sahada neler yapması gerektiğini son derece iyi bildiğini vurgulayan Avcı, "Sahada doğru bir fotoğrafımız var. Ne ben ne de oyuncu grubu, sistem bizi buraya taşıdı. Takım oyunuyla bir yerlere geldik. Şu an ki hedefimiz, oyun kalitemizi arttırmak. Onun için bireysel performanslar son derece önemli" ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı, A Milli Futbol Takımı’nın 2018 FIFA Dünya Kupası Eleme Grubu kurasıyla ilgili yorumda bulunmazken, ay-yıldızlı ekibe başarılar diledi.

Cikalleshi: "AZ Alkmaar maçına hazırız"

Medipol Başakşehir’in Arnavut futbolcusu Sokol Cikalleshi, AZ Alkmaar ile yapacakları maça hazır olduklarını söyledi. Hollanda temsilcisinin son derece iyi bir takım olduğunu aktaran Cikalleshi, "Özellikle son 2-3 haftadır maça çok iyi hazırlanıyoruz. Gerekli tüm önemleri aldık. Takım olarak AZ Alkmaar maçına hazır olduğumuzu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Medipol Başakşehir’e kısa sürede uyum sağladığını kaydeden Arnavut futbolcu, "Elimden gelen en iyi performansı göstermeye çalışacağım. Gerek Türkiye’de gerekse de Avrupa’da iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. Lacivert-turunculu takımın bir diğer yeni transferi Cenk Ahmet Alkılıç ise zorlu bir rakibe karşı mücadele edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Güzel bir kamp dönemi geçirdik. Çok ciddi rakiplerle 5 hazırlık maçı oynadık. Kendimize güveniyoruz ve hiçbir rakipten çekincemiz yok. Belli bir sistemimiz var. Hocamızın dediği şeyleri yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu AZ Alkmaar maçında gösterip, avantajlı bir şekilde dönmek istiyoruz. Geçen sene takımımız ligi güzel bir yerde bitirdi. O başarıyı egale edip daha iyi başarılar elde etmeliyiz. Bunun için potansiyelimiz var. Kendimize güveniyoruz ve her şeyi başarabilecek bir takıma sahibiz."

Medipol Başakşehir, AZ Alkmaar maçı için yarın sabah Hollanda’ya gidecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ