MENÜ

Medicana Sivasspor'dan orta sahaya yatırım

Sezon öncesi 8 oyuncuyu renklerine bağlayan Medicana Sivasspor, yeni transferlerden 5'ini orta saha mevkisine yaptı.

Medicana Sivasspor'dan orta sahaya yatırım

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor, transferde tercihini genellikle orta saha oyuncularından yana kullandı.

Teknik direktör Sergen Yalçın’ın bu sezon kadroda düşünmediği Nijeryalı forvet John Utaka, sağ bek Abdurrahman Dereli, orta saha oyuncuları Hakan Arslan, Musa Sinan Yılmazer, Kadir Bekmezci ve kaleci Deniz Öksüz’ün yanı sıra geçen sezon kiralık olarak Sivasspor formasını terleten kaleci Ertuğrul Taşkıran, orta saha oyuncusu Aydın Karabulut ve stoper İbrahim Toraman’la yollarını ayıran kırmızı-beyazlılar, transfer döneminde bugüne kadar 8 oyuncuyla anlaştı.

Transfer ettiği 8 futbolcudan 5’inde tercihini orta sahadan yana kullanan "Yiğidolar", orta alanı Yiğit İncedemir, Hakan Özmert, Dani, (Daniel Abalo Paulos), Erkan Kaş ve Orhan Gülle’yi kadrosuna katarak güçlendirdi.
Litvanyalı kaleci Ernestas Setkus, forvet Beykan Şimşek ile geçen sezon sonunda yollarını ayırdığı Nijeryalı forvet Michael Eneramo’yu da yeniden renklerine bağlayan Medicana Sivasspor, Sergen Yalçın’ın talebi doğrultusunda santrfor, ön libero ve sol kanata üç yabancı oyucu alarak transferi noktalamayı hedefliyor.

Kadro gençleşti

Yeni transferlerle "Yiğidolar"ın geçen sezon 28,5 olan yaş ortalaması 27,5’e düştü. Takımda 25-30 yaş aralığındaki futbolcuların çokluğu göze çarpıyor.

Kırmızı-beyazlı ekipte iki sezonu geride bırakan 35 yaşındaki Brezilyalı sağ bek Cicinho, takımın en yaşlı oyuncusu olarak dikkati çekiyor. "Yiğidolar"ın bu sezon Fenerbahçe’den transfer ettiği 20 yaşındaki Beykan Şimşek ise takımın en genç ismi oldu
.

Haberin Devamı
YORUM YAZ