MENÜ

Fatih Terim'den Arda Turan yorumu!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İspanyol El Mundo Deportivo gazetesine Arda Turan'ın Barcelona'ya transferi konusunda özel açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'den Arda Turan yorumu!

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri kura çekimi için Rusya'nın Saint Petersburg kentinde bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İspanyol El Mundo Deportivo gazetesine Arda Turan'ın Barcelona'ya transferi konusunda özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, özellikle Arda Turan'ın Ocak ayına kadar Barcelona forması altında oynamayacak olmasına üzüldüğünü ifade ederken bu durumun milli takımı çok fazla etki etmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Arda'nın Türkiye için bir Messi kadar önemli futbolcu olduğuna işaret eden Fatih Terim, milli takımın 2018 Dünya Kupası'na kadar bu dönemde çok ciddi maçlara çıkacağını ve Arda'nın bu süre içinde Barcelona'da oynayamayacak olmasının çok üzücü bir durum olduğunu belirtti.

Terim, Arda'nın Barcelona'ya transfer olmasından dolayı memnuniyetini de dile getirerek, "Kendi bu transferden dolayı çok memnun. İstediği bir takıma geldi. Arda'nın Ocak ayına kadar Barça'da oynayamaması önemli bir problem. Bizim için çok önemli bir futbolcu. O bizim Messi'miz. Galatasaray'a kiralık olarak gitmesi konusunu konuştuk ama Luis Enrique, Arda'nın takımda kalmasını istedi. Bizim için en önemli olan şey, Arda'nın kulübünde mutlu olmasıdır. Arda, Barcelona'da geçirdiği her saniyeden keyif almalı. Barcelona, güçlü, karakteri olan ve kazanan bir futbolcuyu transfer etti. Fiziksel gelişimi ile ilgili Barcelona teknik heyeti ile temasta bulunacağız. Bir koordinasyon çerçevesinde birlikte çalışacağız. Arda hem takımı hem de takım arkadaşlarını ileriye taşıyacak karaktere sahip biri. Messi, Iniesta, Busquets, Rakitic, Suarez ve Neymar gibi futbolcularla oynamak Arda'nın performansını günden güne maçtan maça geliştirecektir. Barcelona'nın oynadığı oyunla Atletico Madrid'in oynadığı oyun aynı değil. Her kulübün kendine has bir oyun tarzı var. Luis Enrique'nin takıma oynattığı futbol ve felsefe Guardiola ve Tito Vailanova'nın felsefesiyle aynı. Arda, Barça'nın felsefesine ve oyun stiline uyum sağlayacaktır" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ