MENÜ

Sergen Yalçın: Gelenler büyük yıldız değil

Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Türkiye'ye transfer olan futbolcular hakkında, “Türkiye'ye gelen futbolcuların çok yıldız olduğunu düşünmüyorum. Normal seviyedeki futbolcular” diyerek yeni bir polemik başlattı

Sergen Yalçın: Gelenler büyük yıldız değil

Sivasspor’un başında sezona hazırlanan Sergen Yalçın’dan çok konuşulacak açıklamalar. Hollanda kampında katıldığı bir televizyon kanalındaki programda açıklamalarda bulunan Yalçın, “Son zamanlarda yapılan transferler maalesef Türkiye’de bütçenin biraz yukarı çıkmasını sağladı.

Özellikle Eto’o gibi transferlerin ülke için çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Anadolu takımlarının bütçeleri belli seviyelerde. Bunun çok üzerine çıktığınız zaman ondan sonra 1-2 sene içerisinde büyük sıkıntılar yaşıyorsunuz. Biz kesinlikle bunun üzerine çıkmak istemiyoruz” dedi.

‘Normal futbolcular’

Türkiye’ye gelen futbolcuların çok büyük yıldız olmadığını ileri süren Yalçın sözlerini şöyle noktaladı: “Gelenlerin çok büyük yıldızlar olduklarını düşünmüyorum. Normal seviyedeki futbolcular. Avrupa’da normal seviyedeki oyuncular bize geldikleri zaman çok büyük yıldız diye lanse ediliyor. Ülke futbolunu biraz daha ayakta tutmak için daha sağlıklı davranmamız gerekiyor. Bütün takımlar olarak bunu yapmamız lazım.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ