MENÜ

Samandıra'da kapılar kapandı

Teknik direktör Vitor Pereira, adeta sıkıyönetim ilan etti, Afyon dönüşü idmanları basına kapattı. Portekizli teknik adam, bir yandan takımı Shakhtar Donetsk maçına hazırlarken, bir yandan da yardımcılarıyla birlikte rakibi analiz edip oyun planını belirliyor

Samandıra'da kapılar kapandı

Transferler yapıldı, hazırlık maçları bitti. Artık Fenerbahçe’de herkesin aklı fikri, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk ile oynanacak olan maçlarda. İlk karşılaşma salı günü Şükrü Saracoğlu Stadı’nda. Sarı-Lacivertliler için rövanş öncesi bu karşılaşmada avantajlı bir skor elde etmek çok önemli.

Tek düşünce Shakhtar

Vitor Pereira, Shakhtar mücadelesi öncesinde Samandıra’da adeta olağanüstü hal ilan etti. Kapılar dış dünyaya kapandı. Portekizli teknik adam, futbolcularından Shakhtar’la yatıp Shakhtar’la kalkmalarını, sadece bu maçı düşünmelerini istedi. 46 yaşındaki çalıştırıcı öğrencilerini hem idmanlarla fiziki olarak hem de yaptığı motivasyon konuşmalarıyla psikolojik olarak bu karşılaşmaya hazırlıyor.

Rakibi ezberliyor

Henüz ailesi gelmediği için Pereira, Samandıra Tesisleri’nde kalmayı tercih etmişti. Portekizli teknik adam, akşamları yardımcılarıyla birlikte Shakhtar Donetsk’in maç kasetlerini izleyip, adeta onları ezberliyor. Rakibin analizi konusunda antrenörleriyle fikir alışverişi yapıyor.

Pereira bu şekilde, Lucescu’yu mat edecek oyun planını da hazırlıyor. Başarılı teknik adam, bugünden itibaren öğrencilerine rakip hakkında daha detaylı bilgiler vermeye başlayacak. Shakhtar’ı nasıl durdurup, nasıl vurmaları gerektiğini anlatacak.

Shakhtar hazırlıkları başladı

Sarı-Lacivertliler, 1 günlük aranın ardından Shakhtar Donetsk maçının hazırlıklarına dün sabah başladı. 1 saat 15 dakika süren idmanda, Marsilya maçında forma giyen oyuncular yenileme çalışması yaptı. Diğer futbolcular ise ısınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından 5’e 2 top kapma ve pas çalışması gerçekleştirdi. İdman, dar alanda oynanan çift kale maçla noktalandı. Van Persie ve Mehmet Topuz, takımdan ayrı özel bir çalışma gerçekleştirdi. Fenerbahçe, bu sabah 10.00’da yapacağı idmanla hazırlıklarına devam edecek.

‘Bu Diego çok farklı’

Hazırlık maçlarında, geçtiğimiz sezondan çok farklı bir performans sergileyen Diego Ribas’a Vitor Pereira’dan övgü geldi. Portekizli teknik adam, “Diego gibi bir oyuncuya sahip olmak takımımız için büyük şans. Anladığım kadarıyla geçtiğimiz sezon uyum sorunu yaşamış ve beklentileri karşılayamamış. Ancak hazırlık maçlarında hepimiz gördük ki, mental anlamda çok iyi durumda” ifadelerini kullandı. 46 yaşındaki çalıştırıcı, yıldız futbolcunun yeni sisteme çabuk adapte olduğunu belirterek, “Çok iştahlı ve çok çalışıyor. Arkadaşları ile de büyük bir uyum içerisinde. Böyle gittiği sürece takımın değişmez oyuncularından biri olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ