MENÜ

Ömer Aşık kadrodan çıkarıldı

Avrupa Şampiyonası öncesi, Milli Takım'da pota altının en önemli isimlerinden Ömer Aşık şoku yaşandı. Geçen sezon, belindeki aynı rahatsızlığa rağmen Dünya Kupası kadrosunda yer alan milli pivot bu kez tercihini gelmemekten yana kullandı.

Ömer Aşık kadrodan çıkarıldı

Milli basketbolcu Ömer Aşık, belindeki sakatlığı nedeniyle 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda forma giyemeyecek. A Milli Erkek Basketbol Takımı Menajeri Haluk Yıldırım ile A Milli Takım Doktoru ve Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu, NBA’de New Orleans Pelicans’ta kariyerini sürdüren milli oyuncunun sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Tedavi olması gerektiğinden, hazırlık sürecinde bizimle olamayacak. Prof. Dr. Beyzadeoğlu’nun da gereken tüm raporlarını incelemesi sonucunda, Ömer Aşık’ın 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda forma giyemeyeceği netlik kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

Yetişemez raporu verdi


Prof. Dr. Beyzadeoğlu ise Ömer’in geçen yıl milli takım kampına katıldığı dönemde de bel ve leğen kemiği arka ekleminde ağrıları bulunduğunu hatırlatarak “Bu yıl sezon içinde de Ömer’in mevcut probleminden dolayı NBA’de oynayamadığı birkaç maç olmuştu. Aldığım bilgiler ışığında da; Aşık’ın mevcut sağlık problemi ile şampiyonaya kadar hazır olmasının mümkün olmadığını bildirdim.” dedi.


Mini Yorum

Yeri zor dolar


Ömer Aşık, saha içi performansı kadar, kişiliği ile de çok özel bir oyuncu. Geçen yıl da, aynı sakatlıkla kampa katılmış, hazırlık maçlarında çok riske edilmemiş ve Dünya Kupası’na yetişmişti. Tedaviye cevap vereceği kesin değildi ama kendi ve sağlık ekibinin çabası ile Ay-Yıldızlı formayı giydi. Ömer hiçbir zaman milli görevden kaçmayan bir oyuncu oldu. Anladığım kadarıyla bu yıl kulübü göndermemekte çok ısrar etti. Gelip yine tedavisini burda devam ettirse ve şansını denese bana göre daha doğru olurdu. Bu sene Avrupa Şampiyonası’nda Ömer’siz mücadele edeceğiz. Semih, Oğuz ve Furkan’a daha büyük iş düşecek. Bireysel olarak yeri dolmaz ama Ataman’ın takım içinde bir çözüm bulacağını düşünüyorum. Takım ribauntlarının neredeyse yarısını alan, blok tehditi ile savunmada büyük bir caydırıcı olan, hücumda ikili oyunları iyi oynayan Ömer’in eksikliği fazlasıyla hissedilecek. Ama daha önceki şampiyonalarda da gördük ki, yıldızlar değil, takım oyunu madalya kazandırıyor. Takım olmayı başarırsak, gelmeyen yıldızlarımızın yokluğunu daha az ararız.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ