MENÜ

12 dev Adam'ın ilk kampı sona erdi

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ın Çeşme'deki ilk etap kampı, sona erdi.

12 dev Adam'ın ilk kampı sona erdi

Başantrenör Ergin Ataman, Çeşme Spor Salonu’nda gerçekleştirilen antrenman öncesi gazetecilere açıklamasında, kamp süresince farklı takımlardan gelen oyuncular arasında kaynaşmayı yaratmayı, oyuncuları ağır fizik kondisyon çalışmalarına hazırlamayı ve oyunculara teknik olarak ilk sinyalleri vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Bormio’da kampa girmek üzere 27 Temmuz Pazartesi günü İtalya’ya gideceklerini hatırlatan Ataman, şunları kaydetti:

"Orası çok daha ağır geçecek. Esas çalışmalar, hem fizik kondisyon hem teknik taktik maç hazırlıkları orada başlayacak. İtalya kampının sonunda orada 2 hazırlık maçı yapacağız, ondan sonra da maç temposuna gireceğiz. Yaklaşık 3 hafta içinde 11 hazırlık maçı yapacağız. Böylece 5 Eylül’de başlayacak Avrupa Şampiyonası’na hazırlanmayı planlıyoruz."

Ataman, Avrupa Şampiyonası hedefleriyle ilgili ise şöyle konuştu:

"Şimdiden en yukarıyı hedeflemek doğru değil. Avrupa Şampiyonası’nda ilk 2’ye girenler direkt olimpiyatlara katılacak, sonraki 6’ya girenler ise olimpiyat elemesi oynayacak. İlerideki hedeflere bakınca, olimpiyatlarda Türk Basketbol Milli Takımı’nın yer alması için tüm çalışmalarımızı yapacağız."

Şampiyonada zor grupta yer almalarını, Bir yerde şanssızlık ama bir yerde de şans" diye tanımlayan Ataman, "Bu gruptan çıkmayı başarabilirsek olimpiyat yolunda önümüz açık" ifadesini kullandı.

Birkan: "Birçok insanı şaşırttığımı düşünüyorum"

2014 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’na hazırlanan aday kadroda bulunan ancak turnuva öncesi hazırlık maçında sakatlanarak şampiyonada görev alamayan Birkan Batuk ise fiziki ve psikolojik olarak Bormio kampına hazırlandıklarını belirtti.

Sporun içinde sakatlıklar olabildiğine değinen Birkan Batuk, uzun süren sakatlık döneminin ardından yüksek form grafiğiyle parkelere dönmesini şu sözlerle anlattı:

"Önemli olan, sporcunun sakatlığı karşılama şekli. Ben, olumlu şekilde karşıladım, bana faydalarını aldım, ’kendimi nasıl geliştirebilirim?’ diye düşündüm ve sonucunda daha iyi şekilde döndüm. Birçok insanı şaşırttığımı düşünüyorum. Kendim bile bu kadar iyi şekilde döneceğimi zannetmiyordum çünkü çok ağır sakatlıktan döndüm. İnşallah bu yıl bu kadar ağır ve zor sakatlığı kimse yaşamaz."

Birkan Batuk, Avrupa Şampiyonası’nda öncelikle olimpiyat vizesi, sonra ise madalya almayı hedeflediklerini dile getirdi.

Barış Hersek

Tecrübeli oyuncu Barış Hersek ise geçen sene olduğu gibi bu yıl da hazırlıklara Çeşme’de başladıklarını belirterek, kampın çok keyifli geçtiğini ve
kaynaştıklarını ifade etti.

Hazırlık maçlarının, takımın seviyesini görme açısından faydalı olacağını aktaran Barış Hersek, "Hazırlık dönemini en iyi şekilde atlatıp, Avrupa Şampiyonası’na en iyi şekilde gitmeye çalışacağız. Şampiyonada yapabileceğimiz en yüksek başarı neyse, onu hedefliyoruz. Şu an hazırlıklara yeni
başladık. Hedef konusunda adım adım gitmekte fayda var" diye konuştu.

İstanbul’a dönüş

Ay-yıldızlı ekip, yaklaşık 2 saat süren antrenmanın ilk bölümünde, kondisyoner Aydın Demirözü yönetiminde dayanıklılık ve kuvvet üzerine çalışma
gerçekleştirdi.

Milliler, antrenmanın ikinci bölümünde ise başantrenör Ergin Ataman yönetiminde hafif tempoda şut ve taktik çalıştı.

Kendilerini izlemeye gelen basketbolseverlerle fotoğraf çektiren ve imza veren Milliler, bugün İstanbul’a dönecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ