MENÜ

Itandje: Horon da teperim top da tutarım

Rizespor'un flaş transferi İtandje, kalede olduğu kadar folklorda da maharetli. Avusturya kampında FANATİK ekibinin kendisi için hazırladığı yöresel kıyafetleri beğenerek giyen Kamerunlu file bekçisi hünerlerini gösterdi, bir yandan da iddialı mesajlar verdi.

Itandje: Horon da teperim top da tutarım

Charles İtandje... Onu daha önce Konyaspor forması ile tanıdık belki ama bu kadar sempatik tarafını bilmiyorduk. Avusturya kampında Çaykur Rizespor’un yeni file bekçisiyle bir araya geldik. Kamerunlu kaleci kendisiyle yapacağımız röportaj için hazırladığımız yöresel kıyafeti giyerken bir taraftan da sorularımıza verdiği içten yanıtlarla centilmenliğini gösterdi.

Şunu söylemek gerekir ki Çaykur Rizespor gerçekten takıma pozitif hava katacak bir oyuncuya emanet etmiş kalesini. Bunu söyleşimizin başından sonuna kadar sergilediği sıcakkanlılıkla gösterdi İtandje.

Tecrübesi yeter

Hikmet Karaman’ın, “Kalede adeta uzuyor” dediği İtandje çok tecrübeli bir isim. 32 yaşının verdiği rahatlık ve İngiltere, Fransa gibi birbirinden önemli liglerde oynaması Kamerun Milli Takım kariyeri zaten onu anlatmaya yeterli. Dopdolu bir oyuncu.

‘Rize doğru tercih’

Sohbetimize Süper Lig’de oynamış olmasının avantaj olup olmadığını sorarak başladık ve sözü İtandje’a bıraktık: Tabii ki burada oynamış olmak çok önemli bir avantaj. Torku Konyaspor’da kiralıktım. Güzel günler yaşadım orada. Ancak sezon sonunda kulübüm devam etmek istemedi, ben de geri dönmek zorunda kaldım. Şimdi ise Çaykur Rizespor’la mukavele yaptım ve doğru bir tercihte bulunduğumu buraya gelince anladım.”

Zirvesi Liverpool!

Yeni sezonda Çaykur Rizespor’un kalesini koruyacak olan Charles İtandje, 2007 yılında, Fransa’nın Lens kulübünden, İngiltere’nin Liverpool takımına transfer oldu. 2007-2010 yılları arasında Liverpool’un kalesini korudu. Bu süreçteki performansıyla İngiltere Premier Lig’de adından fazlasıyla söz ettirdi. Buradan bonservisi ile birlikte Atromitos’a transfer oldu. 2013 yılı ara transfer döneminde PAOK’a gitti. Burada fazla şans bulamayınca Konyaspor’a kiralandı.

‘İyi ki sınır yok’

“Her şeyimi takımıma vermek istiyorum. Süper Lig artık bu sezon daha farklı olacak. Ünlü yabancı kısıtlamasının kalkmasıyla kesinlikle daha renkli bir lig bizleri bekliyor olacak. Birbirinden kaliteli oyuncular geldi. Zorlu bir yarış olacağına inanıyorum. Takımıma katkı sağlamak için sabırsızlanıyorum.”

‘Hücum futbolunu seviyorum’


“Ben kaleciyim ama hücum futbolunu çok seviyorum. Süper Lig kaliteli ve zor bir lig, kimsenin işi kolay değil. Şimdi Rize’de coşkulu bir taraftarın önünde tam benim istediğim gibi dolu tribünlerle Rizespor’u çok iyi yerlere taşıyacağız. Bizler profesyonel futbolcularız. Her ortama çabuk uyum sağlarız. Bu yüzden Rize’de de çok mutlu olacağıma inanıyorum.”

‘Kulübün yapısı harika’

Gerçek anlamda iyi bir kulübümüz var. Avrupa’nın üst düzey takımlarında forma giymiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Rizespor başarıyı hak eden bir ekip. Tesisleri, yönetimi, teknik kadrosu ve oyuncu grubuyla doğru bir yapılanmayla başarıya ulaşabiliriz. İnşallah kadromuza katılacak yeni transferlerle en kısa sürede hedeflerimize ulaşırız.”

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ