MENÜ

Hikmet Karaman sitem etti

Süper Lig takımlarının kamplarını ziyaret eden FANATİK'in ilk durağı Avusturya'daki Çaykur Rizespor'du. Hikmet Karaman sitem doluydu: Hakkımı yedirmem!

Hikmet Karaman sitem etti

Avusturya’da Rizespor’un kampındayız. Teknik direktör Hikmet Karaman’ın favori yeridir Seefeld. Gerçekten çok güzide bir dağ kasabası. Yüksek rakım, temiz hava ve nefis sahalar. Rizespor yeni sezona müthiş neşeli, arzulu ve yoğun bir şekilde hazırlanıyor.

Hikmet hoca ile söyleşiye başlamadan önce, “Röportaj yapmayalım, çünkü yıllardır konuşuyoruz bir arpa boyu yol gitmedik. O nedenle karar aldım, konuşmayacağım, konuşturacağım” diyor tecrübeli hoca. Gerçekten de Hikmet Karaman küskün değil, tükenmiş değil, bıkkın değil ama sitem dolu. Söz onda:

‘Kimseye biat etmem’

“Bir önceki sezon, ‘İflah olmaz, bu takımın ligde kalması mucize’ denilen Erciyesspor’u ligde bıraktım ne oldu! Yılın teknik direktörü mü oldum, medyanın kimleri yaptığını biliyorsunuz. Bu seçimler hangi kriterlerde yapılıyor! Daha da vahimi ertesi sezon bu kadar başarıya rağmen Erciyesspor ile yollarımız ayrıldı. Peki o Erciyesspor şimdi nerede, küme düştü. Bakın ben herkese saygılıyım ama kimseye biat etmem. Doğru bildiğimi her yerde, her platformda söylerim. Çünkü buralara tırnaklarımla geldim ve hakkımı kimseye yedirmem.”

Kurtuluşun reçetesi ne?

“Bence liyakatla... Yani hak edenin olması gereken yerde olduğu zaman. Bizim ligimizde bir teknik direktör standartı yok. Futbolcu geliyor bana, ‘Hocam biz daha önce hiç böyle çalışmadık’ diyor. Ama ben çalışıyorum. Gece gündüz dünyayı araştırıyorum, yenilikleri takip ediyorum ve en iyisini yapmaya çabalıyorum. Duygular önemli ama daha önemlisi bilime inanmak. Artık futbol bu noktaya geldi.”

‘Almanlar’dan zengin miyiz!’


“Altyap yıllardır konuşulur. Uzağa gitmeyelim. Rizespor’da yıllardır altyapı var, kaç oyuncu çıkmış? Ben şimdi yardımcım Taşkın hocayı başına getirdim, Rize yıkılıyor. Çünkü şimdiye kadar kimse üzerine düşmemiş. ‘Takım ligde’ kalsın yeter anlayışı hakim. İyi bir yönetimimiz var, beni destekliyor. İnşallah alttan da bu takıma oyuncu katacağız. Alman liginde herkes en az iki oyuncu üst takıma çıkmak zorunda. Biz Alman liginden daha mı zenginiz!”

‘3 transfer yapacağız’

“Rizespor’a gelince; iyi bir takım olma yolundayız, iyi çalışıyoruz. Çocuklara, günde 3 idman yaptırmama rağmen geri dönüşleri çok olumlu. Bunun lige yansıyacağını düşünüyorum. Bir golcü, bir forvet arkası, bir de stoper alacağız. Lige hazır girmek istiyoruz. İlk maçımız Gençlerbirliği ile. Başkent’te iyi bir başlangıç yapıp ardından içeride Fenerbahçe ile oynayacağız. Kendimize güven çok önemli. Bu konuda hiçbir endişem yok.”

Roland Koch neşe kaynağı

Avusturya’nın SEEFELD İN TRİSROL kasabasında çalışan Çaykur Rizespor’da teknik direktör Hikmet Karaman, oyuncuların adeta pestilini çıkarıyor. Yaklaşık bir haftadır günde 3 idman yapan Yeşil-Mavililer, sezona çok yoğun tempoda hazırlanıyor. Yardımcı antrenör Roland Koch idmanlarda neşe kaynağı olmaya devam ediyor. Ayrıca sabah idmanında Koray ve Deniz, teknik direktör Hikmet Karaman tarafından özel olarak
çalıştırıldı.

‘Fenerbahçe doğru yolda’

“Fenerbahçe’nin transferleri çok dikkat çekiyor. Bence doğru işler yapılıyor. Alınan isimlerin hepsi de birbirinden önemli ve takıma katkı yapacaktır. Gönderilenler konusuna da yapılması gereken bir revizyon olarak bakıyorum...”

‘Terim büyükleri çalıştırmasaydı!’

‘Hocam niye yurt dışı düşünmüyorsunuz, lisan sorununuz yok?’ diye sorduğumuzda ise şu cevabı veriyor Karaman: Bu ülkede büyükleri çalıştırmadan oralara gitmeniz doğru olmaz, sizi almazlar. Fatih hoca büyük takımda başarıları olmasa istediği kadar iyi teknik direktör olsun İtalya’ya gidebilirmiydi! Bunun gerçekleşmesi için büyüklerde çalışmak lazım.

Chery’ye Ada freni

Çaykur Rizespor’da transfer çalışmaları da aynı sezon hazırlıkları gibi yoğun tempoda sürüyor. Yeşil-Mavililer’in gündemindeki en önemli isim Gröningen forması giyen Tjarron Chery. Teknik direktör Hikmet Karaman’ın takıma kazandırmak istediği oyuncu için yönetim şartları zorluyor. Ancak 27 yaşındaki orta saha oyuncusu için Aston Villa’nın da devreye girmesi görüşmeleri yavaşlattı. Karadeniz ekibi Chery’yi en kısa zamanda kampa yetiştirmek için görüşmeleri hızalandıracak.

Tunç Kayacı

FOTOĞRAF: Serkan Hacıoğlu

Haberin Devamı
YORUM YAZ