MENÜ

Kenetlenmiş bir Eskişehir!

Yeni sezona büyük umutlarla hazırlanan Eskişehirspor'un Başkanı Mesut Hoşcan, formayı FANATİK için giydi, mesajı verdi.

Kenetlenmiş bir Eskişehir!

Kongrede rakiplerine fark atıp büyük başarılar için kolları sıvayan ve flaş transferlerle camianın gönlünü yeniden kazanan Mesut Hoşcan’dan iddialı açıklamalar. Göreve geldikleri 2013 yılından itibaren takımda büyük bir değişim başladığına dikkat çeken Kırmızı-Siyahlılar’ın patronu, “Mali tablo hiç iyi değildi. Yine de devam ediyor. Ancak iki senede yaptığımız en önemli şey kulübün şeffaf ve hesap verilebilir bir noktaya gelmesiydi. Son yapılan kongrede bir kez daha gördük. Demokratik bir şeçim oldu. Adaylar çıktı. Ben seçimden önce herkesin önünü açtım. Camiamıza yakışır bir kongre oldu” dedi. “Kazandığımız için çok mutluyum. Oy veren vermeyen herkese sonsuz teşekkür ederim. Sahiplenmek önemli” diyen Hoşcan sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Sonucun ağırlığı büyük’

“Bu seçimle bizlere güvenin daha da arttığını gördük. Bu sonucun bize ciddi bir ağırlığı daha var. Güvenin devam etmesi için daha fazla çalışmamız lazım. Bunun bilincindeyiz. Tüm camia artık kucaklaştı. Bundan sonra taraftarıyla kenetlenmiş bir Eskişehirspor olmasını istiyorum. Birlik ve beraberlik için yoğun bir çaba içindeyiz. Taraftarımızla bir bütünüz. Her zaman söylediğim bir şey vardır. Aslolan taraftardır. Bir taraftar olarak bu ulvi görevi icra ediyoruz. Görevimiz bittiğinde taraftar olmaya bu kulübe destek vermeye devam edeceğiz.”

‘İcraat zamanı geldi’

“Artık icraat yapma zamanı. Takımın mali disiplininden asla taviz vermeden kurumsal yapısını daha da geliştireceğiz. Ve kulübün kendi içinde dönebilecek bir yapısı mutlaka olacak. Sorumluluk duygusu olmayan futbolcularla asla çalışmayacağız. Futbol ekonomisi çok büyük. Herkes görev ve sorumluluğunu bilecek. Büyük rakamlarla bu işleri yapmak yanlış. Altyapımıza önem vererek de buradan daha iyi sonuçlar çıkaracağız.”

‘Borçlar küçülüyor’

“Eskişehirspor denk bütçeye doğru gidiyor. Geliriyle giderini karşılayabilecek bir nokta içindeyiz. Borç hanesinde büyüyen bir rakam yok. Küçülen rakamlar başladı. Önümüzdeki yıl borcumuzda ciddi düşüş olacak. Takımlar içinde artık örnek modeliz. Bizim yaptığımızı yapmaya çalışan çok takım var. Futbolla yaşayan bir şehrin takımı olarak buna çok önem veriyoruz."

‘Yağmurda bile taraftarlayız’

“Stat konusunda taraftarımızın yarım devrelik sıkıntısı kaldı. Lig başladığında göreceksiniz yağmurlu hava da olsa onların içinde olacağız. Yağmuru beraber yiyeceğiz. Çile çekiliyorsa beraber çekeceğiz. Takımımızı bandomuzla destekleyeceğiz. Birlikte şarkılar söyleyeceğiz. Tek isteğim yarım devre daha sabır. Stadımız yapılıyor. Her zaman söylerim, İspanya’da bir yorum var; ‘Yeteneğinizle gelir, karakterinizle kalırsınız’ diye. Buna futbolcu seçiminde çok önem veriyorum. Aile ve bağlılık duygusunun gelişmesini çok gelişmesini istiyorum.”

Skibbe’den örnek hareket

“Transferde her zaman önde olan bir takımız. Bu tablo yani Türk futboluna yıldız kazandırma politikamız artarak devam edecek. Skibbe çok iyi bir hoca. Aynı zamanda çok iyi dostum. Onunla iyi anlaşıyoruz. Disiplinin yanında karakterli bir hoca. Mali disiplinle ilgili belki de ülkemizde ilk defa bir öncülük yaptı. ‘Benim yıllık kazancımdan yüzde 15 düşün. Bu parayı altyapıya ve futbolcu gelişimine harcayın’ dedi. Ligde korkulan bir deplasman olmaya devam edeceğiz.”

Mehmet Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ