MENÜ

Abdullah Avcı: Türkiye için oynayacağız

Avrupalı Başakşehir'in hocası Abdullah Avcı FANATiK'e konuştu.

Abdullah Avcı: Türkiye için oynayacağız

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor gibi yıldızlar topluluğunu ve Bursaspor gibi yarışın flaş ekibini geride bırakıp 4. sıraya adını yazdıran, böylece ilk kez Avrupa vizesi almayı da başaran Medipol Başakşehir, geleceğe dair çok daha iddialı. Hollanda kampında FANATİK’i misafir eden İstanbul ekibinin teknik direktörü Abdullah Avcı, çok konuşulan Emre Belözoğlu transferinden Arda Turan’ın Barcelona’ya gidişine, oradan Avrupa Ligi beklentilerine kadar birçok konuda samimi açıklamalar yaptı.

‘Emre büyük futbolcu’

“Emre benim sadece dışarıdan tanıdığım değil, milli takımda da tanıdığım bir oyuncu. Emre’nin futbolculuğu asla tartışma götürmez. O, Türkiye’nin her dönem için en iyilerinden olmuştur. Futbol oynamaya devam etmek istedi, bizi seçti. Bundan dolayı memnunuz. Büyük katkı yapacağına inanıyorum. Çünkü her zaman için çok hırslı, heyecanlı bir kişiliği var. Keyifli bir çalışma olacak.”

‘Arda hak ettiği yerde’

“Arda kendisini sürekli geliştiren, hedeflerine gideceği yollarda doğru adımlar atan, pratik zekalı bir oyuncu. İspanya’da istediği başlangıcı yapamadı, sonrasında ayak uydurdu ve hızla tırmandı. Bunun karşılığını da aldı ve şu an futbolun zirve noktası bir takımda. Ancak bunu hak ettiğini düşünüyorum, olması gereken yerde.”

‘Hedef, gruplara kalmak’

“İlk kez Avrupa’ya kalmak hem heyecan veriyor hem de sorumluluk getiriyor. Türkiye’den bu alanda adı ilk kez duyulan bir takım olarak mücadele etmek, ‘iyi temsili’ zorunlu kılıyor. Bizim amacımız Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak ve bu alandaki mücadeleyi mümkün olduğunca uzun sürdürebilmek. Kulübümüze böyle bir heyecanı ilk kez yaşatan ekip olmanın yanı sıra bunu sürekli kılan bir ekip de olmak istiyoruz. Tabii ki yine Avrupa’da olmak için aynı zamanda yeni sezonda ligde de başarıya mecburuz. Çıtayı kendimiz yükselttik, seviyesini belirlemek bizim elimizde.”

‘Değerlerimiz de önemli’

“Yabancı durumuna rağmen kendi değerlerimize mutlaka önem veriyoruz, vermeliyiz. Bizim Hollanda kampımızda aramızda 3 genç altyapı oyuncusu var. Onların da kendisini göstermesi gerekiyor şansı kullanmak için elbette.”

‘Renk katmaya devam’

“Bizim misyonumuz iyi futbol, pozitif futbol, bu ligin idare eden değil, değer katan takımı olmak. Kulüp işlerinde sorunsuz, saha dışında idari problemleri olmayan, futbolcularının kafasını rahat ettiren bir ekibiz. Sezonu iyi açtık. Hedefimiz geçen seneden daha iyisi.”

Haber: Serhat Demirtaş

Fotoğraf: Serkan Hacıoğlu

Haberin Devamı
YORUM YAZ