MENÜ

Boffin harekâtı

Hakan Arıkan'ın kamptan ayrılmasının ardından Trabzonspor'da alternatif kaleci arayışları başladı. Bordo-Mavililer, Eskişehirspor Yönetimi'nin satma kararı aldığı Boffin'le büyük oranda el sıkıştı, sıra külüplerin bonservis ücreti konusunda uzlaşma sağlamasına geldi.

Boffin harekâtı

Geçtiğimiz sezon Onur’un sakatlanmasından sonra, devre arası transfer dönemine kadar en az 6-7 maç kaleci sorunu yaşayan Trabzonspor aynı hatayı yapmamakta kararlı. Hakan Arıkan’ın Hollanda kampından ayrılarak Türkiye’ye dönmesinin ardından teknik direktör Şota Arveladze, as kaleci Onur Kıvrak’a alternatif oyuncu alınması yönünde yönetime rapor sundu. Konuyu gündemine alan Sportif Direktör Süleyman Hurma, çalışmalara başladı. Kafalarındaki isimleri paylaşan ikili, Ruud Boffin’de karar kıldı. Hatta ilk görüşmeler bile yapıldı.

Oyuncu sıcak bakıyor

2012-2013 yaz transfer sezonunda Eskişehirspor’a West Ham United’dan gelen 27 yaşındaki oyuncu takımından kesin olarak ayrılacak. Yönetim, Belçikalı file bekçisini, yıllık ücretinin 1 milyon Euro olması nedeniyle satma karararı aldı. Bu rakamı fazla bulan Es Es’li idareciler, Boffin’in indirime gitmemesinin ardından geride kalan sezonun sonlarına doğru da formayı yedek kaleci Ali Şaşal’a verdi. Bu durumun onur kırıcı olduğunu düşünen tecrübeli futbolcu da menaceri aracılığıyla temaslara başladı.

Sıra kulüplerde


Uzun süredir Kasımpaşa’yla görüşme halinde olan fakat yıllık ücrette anlaşamayan Boffin’e son olarak Osmanlıspor talip oldu. Osmanlıspor, Eskişehirsporlu kurmaylarla bonservis konusunda anlaşma sağlamış ve Belçikalı oyuncuyu ikna etmeye hazırlanırken devreye Trabzonspor girdi. Boffin’in şartlarını kabul eden Bordo-Mavili yetkililer, şimdiki aşamada Eskişehirsporlu yöneticilerle bonservis konusunda el sıkışmaya çalışıyor.

Ömer Necati Albayrak

Oyuna gelmezlerse süper!

Ersun Yanal döneminde kadroya katılan Boffin, Eskişehirspor’un 3 sezondur vazgeçilmezi. Aldırdığı maçlar, kazandırdığı puanlar hafızalarda. Alternatifini bulunca oyuncu satmaya bayılan Eskişehir Yönetimi, genç Ali Şaşal’ı parlatmak için Belçikalı kaleciyi satış listesine koydu. Daha önce Kamil Ahmet’i bulup, Tarık Çamdal’ı Galatasaray’a ‘kakaladıkları’ gibi yani! Eğer Trabzonspor, bu oyuna gelmeyip uygun bir bonservisle Boffin’i alırsa uzun yıllar, ‘Onur sakatlanırsa ne yaparız?’ diye düşünmez.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ