MENÜ

Arda Turan, Barcelona'ya imza attı, dünya konuştu!

Arda Turan'ın, İspanyol devi Barcelona ile anlaşması sadece Türkiye ve İspanya'da değil, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Katalan temsilcisinin, yıldız oyuncuyu alarak transfer savaşından galip çıktığı vurgulandı.

Arda Turan, Barcelona'ya imza attı, dünya konuştu!

Marca (İspanya): Arda Turan artık Barcelona’lı. Başkanlık seçimi sonrasında transfer resmiyet kazanacak.

El Mundo Deportivo (İspanya): Arda, transfer edildi. Barcelona İdari Kurulu, yıldız futbolcuyu transfer etmenin yolunu buldu.

AS (İspanya): Barcelona, Arda ile imzayı attı. Barça, Türk oyuncu için 41 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

Sport (İspanya): Chelsea, Manchester United ve PSG’nin de peşinde olduğu Arda Turan, artık Barcelona’nın başarısı için mücadele edecek.

Daily Mail (İngiltere): Barcelona, Arda Turan’ı Chelsea’nin elinden kaptı. Ama Arda Ocak ayına kadar forma giyemeyecek ve eğer yeni başkan isterse geri satılacak.

Daily Mirror (İngiltere): Türkiye’nin kaptanı Arda Turan, Atletico Madrid’den ayrıldı ve 5 yıllığına Barcelona’nın yolunu tuttu.

Tuttosport (İtalya): Barça’dan vurgun: İşte Arda! Katalan ekibi, Chelsea ve Manchester United rekabetinde mutlu sona ulaştı.

Corriere Dello Sport (İtalya): Chelsea ve Manchester United’la yarışan Barcelona’da Başkan Josep Bartomeu, Arda’yı alarak savaşın galibi çıktı.

Globe Esporte (Brezilya): Neymar’ın yeni takım arkadaşı Arda Turan olacak. Ancak Türk yıldız, transfer yasağı sebebiyle ocak ayına kadar Barcelona’da sahaya çıkamayacak.

De Telegraaf (Hollanda): Geçen sezonu 3 kupayla kapatan Barcelona, Türkiye’nin en iyi oyuncusunu transfer etti. Arda Turan, Barcelona’lı oldu.

ESPN (ABD): Türk Milli Takımı’nın kaptanı Arda Turan, Barcelona’ya transfer oldu. 28 yaşındaki yıldızı Chelsea de çok istiyordu.

Atletico’ya veda mesajı

Barça’nın yeni yıldızı Arda Turan, Atletico Madrid kulübüne bir veda mesajı yayınladı. Arda özetle, “Ne 4 seneydi ama, mahallede maçı kazanmaya çalışan çocuklar gibiydik. Her anında o kadar saf, o kadar yürekten, her anını ayrı ayrı özleyeceğim. Teknik ekibe ve tüm çalışanlara, hayatta bana güvenmeyi öğrettikleri için takım arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler... Her an çok güzeldi. Sizi çok seviyorum” dedi. Arda’ya aynı şekilde teşekkür eden Atletico’da ise Başkanı Cerezo, “O, harika bir oyuncu ve harika bir arkadaş. Büyük kulüplerden teklif aldı ama aklında hep Barça vardı” dedi.

20 Temmuz son gün!


Milli futbolcumuz, Katalan ekibine verilen transfer yasağı sebebiyle 2016 Ocak ayına kadar takımı adına forma giyemeyecek. Yasak sebebiyle başka bir takıma kiralık olarak da gidemeyecek. Ayrıca iki kulüp arasında yapılan anlaşma gereği eğer Barcelona’nın 18 Temmuz’da seçilecek yeni başkanı transferi onaylamazsa, 20 Temmuz’a kadar Arda, Atletico’ya geri verilecek. Barça bunu yaparsa, sözleşme gereği 41 milyonun yüzde 10’unu (4.100.000 Euro) ceza parası olarak Madrid ekibine ödeyecek.

Sanal alem adeta yıkıldı

Arda Turan’ın transferi sonrasında sanal alemde birçok esprili caps ortaya çıktı. Bunlar içinde en dikkat çekeni ise Eto’o ve Ronaldinho’lu olanıydı. Arda 2006 yılında Manisa’da oynarken, Eto’o ile Ronaldinho da Barcelona forması giyiyordu. Ancak yıl 2015 oldu ve bugün Arda, Katalan ekibinin yolunu tutarken, Eto’o ise Türkiye’de Antalya’ya ayak bastı, Ronaldinho da Kırmızı-Beyazlı ekiple görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada Türkiye’de, Arda ile ilgili 90 binden fazla tweet atılırken, Barça’nın hesabından yapılan paylaşımlar yüzbinlerce kişi tarafından beğenildi.

Numarasını bilen kazanır!


Barcelona, internet sitesinden taraftarlarına Arda Turan forması kazanma şansını verdi. 9 Temmuz’a kadar İspanyol devinin sitesinden Arda’nın Katalan ekibinde giyeceği forma numarasını doğru tahmin edenler, bu şansı elde edecek. Alınan bilgiye göre milli yıldızımızın, Barça’da, Xavi Hernandez’den boşalan 6 numaralı formayı sırtına geçireceği tahmin ediliyor. Öte yandan Arda için kulübün sitesinde, ‘Arda hakkında ne biliyorsunuz’ başlığı altında 10 soruluk bir test yer alıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ