MENÜ

Hacker'lar, fena hack'lendi!

Ünlü bir hacker grubu hack'lendi; görünmemesi gereken gizli bilgiler ortaya döküldü!

Hacker'lar, fena hack'lendi!

Ünlü olduğu kadar gizemli güvenlik / izleme firmalarından Hacking Team, hafta sonu yaşadığı saldırı sonucunda gigabaytlarca veriyi ortaya döktü. Yayınlanan verilerin içerisinde epostalar, kaynak kodları ve dahili belgeler var.

Hacking Team'i kimin hack'lediği ve daha da önemlisi neden hack'lediği ise şu aşamada bilinmiyor. Saldırganlar, yaptıkları saldırının fark edilmesi için 400GB'lık veriyi yayınlamanın yanında Hacking Team'in Twitter hesabını da hack'lemeden geçmemişler.

İtalya merkezli Hacking Team, kurumlara ve devletlere yardıma yönelik çeşitli araçlar ve hizmetler sunuyor, aynı zamanda bireylerden veri topluyor. Müşterileri arasında baskıcı yönetimlerin bulunduğu söylense de firma, şimdiye kadar bunun aksini ileri sürmekteydi.

Saldırı sonucunda ortaya çıkan dosyalar, Suudi Arabistan, Umman, Lübnan, Moğolistan, Azerbaycan, Kazakistan, Malezya, Sudan, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin Hacking Team ile işbirliğinde bulunduğunu gösterdi. Firmanın sosyal medya hesapları ve web sitesine ise şu an erişmek mümkün değil.

Resimlerle: 19 pratik web tarayıcısı hack'i!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı
YORUM YAZ