MENÜ

Van Persie gelirse kadro nasıl olacak?

Fenerbahçe'nin, Nani'nin ardından Van Persie transferinde de sona gelmesi taraftarı ayağa kaldırdı. Kağıtlar kalemler çıktı, herkes yeni kadro dizilimini konuşuyor.

Van Persie gelirse kadro nasıl olacak?

Fernandao, Şener, Kjaer ve Nani'yi kadrosuna katan Fenerbahçe, Van Persie'de de sona yaklaştı.

Yeni sezonda şampiyonluk isteyen taraftar, zorlu Şampiyonlar Ligi sürecine de umutla bakmaya başladı.

Kadro nasıl olacak?

Hollandalı yıldız Van Persie büyük bir heyecanla beklenirken, taraftarlar her yerde yeni kadronun nasıl olacağını konuşmaya başladı. Vitor Pereira'nın sistemi de merak konusu olurken, iki kadro ön plâna çıkıyor.

Defans hattı ve kalecilerde sorun yok

Kalede Volkan avantajlı gözükse de Fabiano'nun onu zorlayacağı kesin. Defans hattında bekler dokunulmaz. Stoper mevkisinde ise Alves tecrübesi, Kjaer ise yeteneğiyle Ba ve Kadlec'in önünde kalıyor.

Orta saha Topal'a emanet...

Mehmet Topal, her sezon olduğu gibi orta sahanın değişmezi... Yanında ise transferi henüz bitmemiş olan Josef de Souza düşünülüyor. Bu iki oyuncunun önünde tek forvetli sistemde Diego oynayabilir. Bu taktik Diego'yu bambaşka bir seviyeye taşıyabilir.

Tek mi, çift forvet mi?

Herkesin akılındaki sorulardan bir tanesi takımın tek forvet mi yoksa çift forvet mi oynayacağı konusu... Fernandao'nun yeri garanti gibi... Sow ve özellikle Emenike'ye ise çok çalışıp kendilerini göstermek dışında bir yol gözükmüyor.

Tek forvetli sistemde sağ kanatta Nani, sol kanatta Van Persie seçenekleri vezgeçilmez. Çift forvetli taktikte ise Fernandao'nun yanında Van Persie, onun bıraktığı sol kanatta ise Alper Potuk öne çıkıyor. Geçtiğimiz sezonlarda Sow'un oynadığı sol kanada Alper'in yazılmasının sebebi ise bu kadar ofansif bir kadroda orta sahaya yardımcı olabilecek bir oyuncu gerekliliği...

Hakan Ateşler


İşte Van Persie gelirse Vitor Pereira'nın sahaya süreceği muhtemel iki kadro:

Haberin Devamı
YORUM YAZ