MENÜ

Şota Arveladze: Bırakın Trabzon'un Ferguson'ı olayım

Trabzonspor'un yeni hocası Şota, Bordo-Mavililer'i çok heyecanlandıracak açıklamalar yaptı.

Şota Arveladze: Bırakın Trabzon'un Ferguson'ı olayım

Şota Arveladze'nin açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"Kentin benim zamanımdaki havayı yakalaması, tüylerimizi diken diken eden atmosferi oluşturmasını istiyorum. Eskiden 30 puanı taraftar alır, koşmayanı koştururdu. Transferde kimseden eksiğimiz kalmaz ama akıllı olacağız. Mbia ayarında işler yapmalıyız. 2-3 Cardozo bile gerekebilir. O nedenle çok iyi bir forvet mutlaka alacağız. Son ayrılığımda beni 5 kişi uğurlamıştı. Şimdi iyi işler yapıp o sayıyı artırmak istiyorum. Ama böyle şeyleri akıllara getirmek istemiyorsanız, bırakın Trabzon’un Ferguson’u olayım.

Eski teknik direktörümüz ne dedi ya da ne maksatla söyledi bilmiyorum. Bunun üzerinden birşey diyemem ama şunu söyleyebilirim ki, Avrupa’yı istemeyen bir Trabzonspor olamaz. Belki maksat, şampiyonluk yarışının sonuna kadar olmaktır ama biz burayı istemiyoruz, olmasın demek söz konusu değil.

Şimdi kampın başındayız. Herkes motive, herkes istekli. Bunun hep olması lazım. Bunun olması için de aslına bakarsanız her şey var. Trabzon gibi takımına aşık bir şehir var. Gördünüz işte yine, idmanımıza bile yüzlerce kişi geliyor. Daha ne olacak! Bunun dışında sevdiğiniz işi yapıyorsunuz ve iyi de para kazanıyorsunuz. O zaman mutlu olacaksınız, motive olacaksınız. Bunları sağlayanlar elbette daha fazla oynayacak.

Daha önceki teknik direktör değişiklikleri beni korkutmuyor. Tabi ki futbolda her zaman her şey istediğiniz gibi gitmiyor ama Trabzonspor büyük takım ve her zaman hedefleri büyük. Burada korkmak gibi bir lüksünüz olamaz. Zor işleri de sevdiğimi söylemek isterim.

Trabzonspor gibi yılda 60 kadar maç oynayacak bir takımın kadrosu her zaman kalabalık olur. Bu normal ama bizim biraz daha kalabalık. Bunun için şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz. Bakacağız kampta. Gelecek oyuncular da olacak. Karar vermek için şimdi çok erken.

Trabzon’a gelirken bizi hava alanında tüm şehir karşılamıştı, giderken ise 5 kişi. Ancak çok ilginç bir durumdur ki, Arçil ve ben Trabzonspor’dan hiç kopmadık. Aslında hayatlarımızı çok başka yerlerde devam ettirdik ama döndüğümüz, gittiğimiz ilk anda o yıllar yıllar öncesinin havasını, duygusunu görmek inanılmaz bir şey. Bu kez ayrılırken 5’ten fazla bir kalabalık olacağını sanıyorum.

Çok konuşulan o sözün ne demek istediğine bakmak lazım. Ben herkesin başaramayacağı bir şey söyledim... Dedim ki, top direğe çarpacak, 3-5 santim geride kalacak, penaltı kaçacak diye Trabzonspor ve Trabzon ile ilişkimin bozulmasını istemem. Bu bilmeyene anlatılamayacak bir duygu.

Trabzonspor’u dışardayken de hep takip ettim, herkes başarı bekliyor, beni çok seviyor. Bu benim işimi çok kolaylaştıracak elbette. Ancak kötüsünü düşünmek bile istemiyorum dediğim gibi. O zaman bırakın Ferguson olayım, yıllarca çalışayım, hiç kötü ayrılmamış oluruz.

Bir kere her rakibin her transferine elbette saygı duymak gerekir. Ancak transferin başarı garantisi yok. Trabzonspor istediğinde kimseden aşağıda kalmaz. Fakat uzun zaman kalsın, sevsin, sevilsin istiyoruz. Bunun için uğraşıyoruz. Mbia ayarında, Avrupa’da bölgesinin en iyilerinden biri olsun istiyoruz.

Trabzonspor büyük takım. Elinizde yeri gelir 2-3 tane bile Cardozo olması gerekir. Onun durumu ayrıca bir hareket yaratacak. Mutlaka çok çok iyi bir forvet alacağız. Bunun için çalışıyoruz. Geciktik mi, biraz. Fakat daha fazla gecikmeyeceğiz.

Şota, basın toplantısında Trabzonspor taraftarına çok anlamlı mesajlar yollamayı da unutmadı ve kısa bir nostaljiyle Bordo-Mavililer’i tribünlere çağırdı

Ben asla hayal satmayacağım, yalan ya da duymak istediklerinizi söylemeyeceğim. Fakat benim de taraftardan, Trabzonlular’dan istediklerim var. Küsmeyin. Maç seçmeyin. Bu takımın Trabzon şehrine ihtiyacı var. Onlar destek olursa o zaman bizim işimiz yüzde 30 kolaylaşır. Benim zamanımda 30 puanı taraftar alırdı. Biz Avni Aker’de kötü günümüzde olsak bile koşardık, mücadele ederdik. Taraftar zorla koştururdu. Bu hava lazım. Gelin tekrar, o Avni Aker’in hasret kaldığımız sesini duyalım, tüylerim diken diken olsun istiyorum. Ben de söz veriyorum, hücum eden, agresif oynayan, her yerde favori olan, çok hareketli bir Trabzonspor ortaya çıkartacağız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ