MENÜ

Pirlo, Amerika'yı seçti

ABD'nin New York City takımı, Juventus'un İtalyan futbolcusu Pirlo'yu transfer etti.

Pirlo, Amerika'yı seçti

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus, orta saha oyuncuları Andrea Pirlo’nun, Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden New York City ile anlaştığını açıkladı.

Kulübün internet sitesinden "Her şey için teşekkürler maestro" başlığıyla yapılan açıklamaya göre, siyah-beyazlı formayı giydiği 4 sezonda da lig şampiyonluğu yaşayan 36 yaşındaki Pirlo, İngiliz orta saha oyuncusu Frank Lampard ve İspanyol golcü David Villa’yı kadrosunda barındıran ABD kulübü New York City’nin yolunu tuttu. İtalya Milli Takımı ile 2006 FIFA Dünya Kupası’nı kaldıran, kulüp kariyerinde de Milan formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi’ni 2 kez (2003, 2007) kazanan Pirlo ile Juventus Kulübü, aralarındaki sözleşmeyi, bitimine 1 yıl kala karşılıklı feshetme kararı aldı.

Profesyonel kariyerine, 1995’te altyapısından yetiştiği Brescia’da adım atan Pirlo, Inter, Reggina, Milan ve Juventus’ta oynadıktan sonra ilk kez ülkesi dışında bir takımın formasını giyecek. Juventus ile çıktığı 164 maçta 15’i serbest vuruştan 19 gol ve 38 asist üreten İtalyan futbolcu, 115 kez terlettiği İtalya Milli Takımı formasıyla da 13 gole imza attı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ