MENÜ

Murray evinde çeyrek final geleneğini bozmadı

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı Andy Murray ve 4 numaralı seribaşı İsviçreli Stan Wawrinka çeyrek finale yükseldi.

Murray evinde çeyrek final geleneğini bozmadı

Britanyalı raket Murray, 1976 yılından bu yana tek erkeklerde dördüncü tura yükselen en yaşlı tenisçi olan 36 yaşındaki Karlovic ile merkez kortta karşılaştı.

İki raketin de kendi servislerine tutunduğu ilk setin 12. oyununda Murray servis kırmaya çok yaklaştı ancak 23 numaralı seribaşı Hırvat tenisçi üst üste attığı ace’lerle seti "tie-break"e götürdü. Başa baş geçen tie-break’i 9-7 alan Murray ilk seti 7-6 hanesine yazdırdı.

Servis kırarak başladığı ikinci seti 6-4 alan Murray, 12. oyununda servis kırdırdığı üçüncü seti rakibinin 7-5 kazanmasına engel olamadı. 2009 yılında çeyrek final oynayan rakibi karşısında son seti 6-4, maçı da 3-1 alan Murray adını çeyrek finale yazdırdı.

Kariyerinde üst üste 8. kez Wimbledon’de çeyrek finale yükselen Britanyalı raket, üç saat süren karşılaşmayı 8 ace, 62 winner, Karlovic ise 29 ace, 75 winner ile tamamladı. Hırvat tenisçi 32 basit hata yaparken, Murray 9 basit hatayla avantaj sağladı.

Murray, çeyrek finalde dünya klasmanında 54. sırada yer alan Kanadalı Vasek Pospisil ile eşleşti.

Fransa Açık şampiyonu olarak Wimbledon’a gelen 4 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka da 16 numaralı seribaşı Belçikalı David Goffin’i 7-6(3), 7-6(7) ve 6-4’lük setlerle 3-0 mağlup ederek turnuvada üst üste ikinci kez çeyrek finale çıktı.

30 yaşındaki Wawrinka, çeyrek finalde 21 numaralı seribaşı Fransız Richard Gasquet ile eşleşti.

Wozniacki de 4. turda veda etti


Tek kadınlarda 6 numaralı seribaşı Çek Lucie Safarova’nın ardında 5 numaralı seribaşı ve eski dünya bir numarası Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki de dördüncü turda turnuvaya veda etti.
20 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza Blanco ile karşılaşan Wozniacki, 6-4’lük setlerle karşılaşmayı 2-0 kaybetti. Turnuvada bugüne kadar en fazla dördüncü tura kadar çıkabilen Danimarkalı tenisçi, beşinci kez çeyrek finalin kapısından döndü.

Tek kadınlarda 13 numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska, üçüncü turda son şampiyon Petra Kvitova’yı safdışı bırakan Sırp raket Jelena Jankovic’i 7-5 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenerek eledi.
15 numaralı seribaşı İsviçreli Timea Bacsinszky, Rumen Monica Niculescu’yu 1-6, 7-5 ve 6-2’lik setlerle 2-1, 23 numaralı seribaşı Victoria Azarenka da İsviçreli Belinda Bencic’i 6-2 ve 6-3’lük setlerle 2-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Tek kadınlarda dördüncü tur maçları tamamlanırken, çeyrek final eşleşmeleri şöyle oluştu:

Serena Williams - Victoria Azarenka
Maria Sharapova - CoCo Vandeweghe
Garbine Muguruza Blanco - Timea Bacsinszky
Madison Keys - Agnieszka Radwanska

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ