MENÜ

Löw'den Podolski'ye: Doğru seçim

Yakın zamanda Lukas Podolski'ye, “Oynayacağın yere git” diyerek adeta Galatasaray'ı işaret eden Almanya'nın hocası Joachim Löw, transferin gerçekleşmesi sonrasında ise oyuncusunu aradı ve “Kesinlikle doğru seçim yaptın” mesajını iletti.

Löw'den Podolski'ye: Doğru seçim

Galatasaray’ın yeni süperstarı Lukas Podolski’nin transferi, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Bu transfere Sarı-Kırmızılılar kadar bir isim daha çok sevindi. Bu kişi de, Almanya Milli Takımı’nın teknik direktörü olan ve ülkemizi çok iyi tanıyan Fenerbahçe’nin eski hocası Joachim Löw’den başkası değildi. Geçtiğimiz hafta, Podolski’ye “Oynayacağın yere git” diyerek net bir mesaj gönderen Löw, “Podolski, Almanya’nın en önemli parçalarının başında geliyor. Çünkü çok pozitif bir karakteri var. Bu nedenle de her zaman takıma olumlu etkisi oluyor. Benim arzum, bir sezonda en az 30-40 maça çıkması. İki sezonu ciddi oyun deneyimi olmadan geçirmesi Euro 2016’da bizimle birlikte olmasını engelleyebilir” demişti.

‘Mahcup etmeyeceğim...’

Podolski’nin de sözünü dinlediği Löw, milli futbolcunun Galatasaray’a imzayı atmasının ardından hemen telefona sarıldı. 31 yaşındaki oyuncuyu tebrik eden Alman futbol adamının, “Kesinlikle doğru bir seçim yaptın. Türkiye’de eski formunu yakalayacağını düşünüyorum. Galatasaray’da daha fazla şans bulacaksın. Orada başarı olup, hazır bir şekilde önce Euro 2016’nın elemelerinde sonra da finallerinde bize büyük katkın olacak” dediği öğrenildi. Podolski’nin de hocasına, “Elimden gelenin en iyisini yapıp, sizi ve bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim” cevabını verdiği bildirildi.

Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ