MENÜ

Fenerbahçe'ye Robin Van Persie piyangosu

Manchester United, Van Persie'nin bir senelik ücretinin bir bölümünü verip oyuncuyla yolları ayırmaya hazır.

Fenerbahçe'ye Robin Van Persie piyangosu

Transfer bombardımanına başlayan Fenerbahçe’de Nani’den sonra gözler Robin van Persie’ye çevrildi. Uzun süredir Hollandalı yıldızı transfer etmek isteyen Sarı-Lacivertliler, ilk kez bu hayalin gerçekleşmesine bu kadar çok yaklaştı. EURO 2016’da forma giymek için düzenli olarak oynayabileceği bir takıma gitmek isteyen Van Persie’nin Manchester United’dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak herkesin aklına aynı soru geliyor: İngiltere’de senelik 10 milyon Euro’dan (30 milyon TL) fazla garanti ücret alan Van Persie’nin maliyeti nasıl karşılanacak? Ya da Van Persie daha düşük bir ücrete nasıl ikna edilecek?

Forma Garantisi Zor

İngiliz Daily Mail Gazetesi, bu sorunun cevabını verdi. Gazeteye göre Robin van Persie, bu hafta Van Gaal ile görüşüp forma garantisi isteyecek. Ancak Kırmızı Şeytanlar’ın Edinson Cavani ya da Gonzalo Higuain’i kadrosuna katması beklendiği için Van Persie’nin bu garantiyi alamayacağı kaydedildi. Gazeteye göre Manchester United, Hollandalı yıldızla yolları ayırmak için de kesenin ağzını açacak. 31 yaşındaki forvetin 1 senelik daha sözleşmesi var.

"Sadakat Bonusu Formülü"

İngiliz ekibi, bu kontrat karşılığında 10 milyon Euro alacak olan Van Persie’ye ayrılması halinde bu paranın bir bölümünü vermeye hazır. Ayrıca dünyaca ünlü golcünün sözleşmesinde, “Kontratı bitene kadar Manchester United’da kalırsa 10 milyon Pound (42 milyon TL) sadakat bonusu alır” maddesi bulunuyor. İngiliz ekibi, takımdan gitmeyi kabul ederse bu paranın yarısı olan 5 milyon Pound’u (21 milyon TL) ödeyecek.


İşte Fenerbahçe'nin yeni forması

Haberin Devamı
YORUM YAZ