MENÜ

Dusko Tosic: Beşiktaş, çok büyük bir kulüp

Beşiktaş'ın yeni transferi Dusko Tosic, Almanya kampında bir basın toplantısı düzenledi.

Dusko Tosic: Beşiktaş, çok büyük bir kulüp

Almanya’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tosic, şunları söyledi:

“Kamp iyi geçiyor. Her şey yolunda gidiyor. Burada hazırlık maçı yapmayacağız. Antrenman sahaları iyi, zemin iyi. İhtiyacımız olanlar bunlar. Burada hava koşullarının güzel olması da işimizi kolaylaştırıyor.

Türkiye ligini çok iyi biliyorum. Bu ligde üç sezon oynadım. Buraya gelmeden önce Avrupa’dan teklifler aldım ama ben Beşiktaş’ı tercih ettim. Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Bu camia için elimden geleni yapacağım. Bu sene bizim için çok önemli. Stadımız hazır hale gelecek ve şampiyonluk yaşayacağız.

Sol stoper pozisyonunda oynuyorum. Kimin forma giyeceğini göreceğiz. Bütün takım arkadaşlarım çok değerli oyuncular. Gayet iyi oyuncularımız var. Sağlam bir kadromuz var. Sol bekte hücuma katkı vermeyi seviyorum. Sol stoperde haliyle savunmada kalıyorum. Fizik olarak iyi durumdayım.

Birçok ülkede futbol oynadım. Beşiktaş, daha önce oynadığım kulüplerden farklı ve büyük. Benim için en üst seviye diyebilirim. Kızılyıldız forması da giymiştim. Beşiktaş ve Kızılyıldız taraftarları dünyada ilk üçe girer.

Beşiktaş ile ilk temas Ankara’da oynadığımız maçta olmuştu. Slaven Bilic, bana ‘sen iyi bir oyuncusun. Takımda kalırsam seni ekibimde görmek isterim’ demişti. Slaven Bilic, buraya gelmemde belirleyici olmadı. O gittikten on gün sonra Beşiktaş ile sözleşme imzaladım.

Sol bekte oynarken 8-10 asist yapabilirim diye umut ediyorum. Stadı sabırsızlıkla bekliyoruz. Hazır hale geldiğinde Avrupa’nın en iyisi olacak. Vodafone Arena’da oynamak takıma yüzde kırk etki edecek.

Veli’nin bir sakatlığı var. Ligin başlamasına uzun bir süre var. Umarım bütün oyuncular lig başlayana kadar hazır hale gelecektir.

Beşiktaş, büyük bir kulüp. Her maça kazanmak için çıkıyor. Sol bek oyuncularının bu nedenle hücuma katkı vermeleri lazım.

Geçen sezon Beşiktaş’ın en iyi performansı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Liverpool’a karşı oynadığı maçtı.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ