MENÜ

Tuş!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesi, güreşe şok bir operasyon yapıldı. Federasyonu Başkanı Musa Aydın önderliğinde toplanan Yönetim Kurulu'ndan çıkan kararla, son iki yıldır milli takımlarda görev yapan teknik direktörler ve antrenörleri görevlerinden alındı

Tuş!

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve yöneticiler, İstanbul’da erken saatlerde Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Bayanlar A Milli ve Genç Milli, Serbest stil Erkek A Milli ve Gençler Grekoromen stil Milli Takım teknik direktörleri ve antrenörleri görevlerinden alındı. Başkan Musa Aydın’ın görevlerinden alınanların yerine ilerleyen günlerde yeni isimleri atayacağı öğrenilirken, bu karar güreş camiasında şaşkınlık yarattı.

İlkleri başarmak da yetmedi

Serbest A Milli Takımı 2014 Dünya Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanmıştı. 25 yıl aradan sonra ilk defa bir Avrupa Şampiyonası’nda 5 (1 altın, 1 gümüş, 3 bronz) madalya kazanarak tarih yazan A Milliler’de bu başarılara rağmen, teknik direktör Necmi Gençalp, antrenörler Efrahim Kahraman, Abdullah Çakman ve Nasrullah Baysal, Grekoromen Genç Milliler’de Mahmut Altay, Cengiz Papağan, Yücel Ünsal, Hüseyin Akburu, Y. Emre Çömlekçioğlu görevden alındı. Bayanlarda ise Türk spor tarihinde ilk defa bir Dünya Şampiyonası’nda madalya çıkartan ekip; teknik direktör Ertuğrul Aydoğdu, antrenörler Abdullah Aykaç, Fatih Yerli ve Dilek Atakol da aynı kaderi paylaştı.

Sporcuları etkileyecek!

Görevlerinden alındıkları kendilerine tebliğ edilen ve herhangi bir açıklama yapılmadan alınan isimler ise, kararın Başkan Musa Aydın’ın tasarrufunda olduğunu belirtilerek, Dünya Şampiyonası ve Olimpiyatlar öncesi yapılmasının, sporcuları etkileyebileceği görüşünde birleştiler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ